Life

Băutura care te ajută la digestie după mesele de sărbători. Când trebuie consumată

Băutura pe care să o consumi ca să ai o digestie ușoară după mesele de sărbători. Când trebuie să o bei ca să-și facă efectul.
25.12.2023 | 13:58
Bautura care te ajuta la digestie dupa mesele de sarbatori Cand trebuie consumata
Ce băutură să consumi pentru a avea o digestie ușoară după mesele de sărbători. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Băutura care te poate ajuta să ai o digestie ușoară după mesele de sărbători. Trebuie consumată înainte de masă și are mai multe beneficii pentru sistemul digestiv.

Băutura pe care să o consumi pentru a avea o digestie ușoară după mesele de sărbători. Te poate scăpa de multe probleme

Mesele bogate de sărbători poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv și pot apărea simptome precum disconfort abdominal, balonare și chiar indigestie.

ADVERTISEMENT

Astfel de simptome apar mai ales pentru persoanele care au ținut post, iar de Crăciun consumă cantități prea mari de mâncare. Preparatele tradiționale sunt, de cele mai multe ori, bogate în carne și sosuri, care pot conține multe grăsimi.

La acestea se adaugă și prăjiturile, care pot avea un impact negativ asupra digestiei. Din cauza grăsimilor, golirea stomacului poate fi întârziată, motiv pentru care poate să apară senzația de greutate și disconfort.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există o soluție pe care o poți pune în practică dacă ai mâncat prea mult la masa de Crăciun. Mai exact, e vorba de o băutură care te poate ajuta la relaxarea mușchilor tractului digestiv, iar senzația de balonare și disconfort va fi redusă.

Băutura care poate face minuni pentru digestie este ceaiul de fenicul. În medicina populară, este utilizat chiar în acest scop, deoarece e recunoscut pentru beneficiile sale pentru sistemul digestiv.

ADVERTISEMENT

Feniculul conține mai multe uleiuri esențiale, precum anetolul. Aceste uleiuri au proprietăți antiinflamatoare, care pot contribui la reducerea formării de gaze și balonării în tractul digestiv.

În plus, feniculul conține substanțe active, care ajută șa relaxarea mușchilor tractului digestiv, lucru care poate ușura procesul de digestie. În acest fel, disconfortul poate fi redus. Totodată, ceaiul de fenicul contribuie la reducerea spasmelor musculare care pot să apară în timpul digestiei, notează antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Un alt beneficiu pe care îl are feniculul este faptul că stimulează secreția de bile, esențială pentru a digera grăsimile. Dacă producția de bilă este facilitată,

Datorită proprietăților antiinflamatoare ale feniculului, inflamația din tractul digestiv poate fi redusă. Acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să consumi această băutură după o masă copioasă.

În același timp, consumul de ceai de fenicul poate să ofere o senzație de calm și confort pentru sistemul digestiv. Disconfortul va fi redus, chiar și după o masă bogată de Crăciun.

Când e bine să bei ceaiul de fenicul

Un alt beneficiu al acestui ceai este faptul că poate contribui la neutralizarea acidului din stomac. În acest fel, poate ajuta la reducerea simptomelor de indigestie și aciditate.

Dacă nu vrei să ai probleme cu digestia după masa de Crăciun, trebuie să știi care e momentul ideal pentru a bea acest ceai. Pentru efecte garantate, ceaiul de fenicul trebuie băut cu 30 de minune înainte să mănânci.

ADVERTISEMENT
Tags: