Life

Băutura din pătrunjel care te scapă de oboseală. Este invenția unui medic român: ”Simți un fel de zguduitură în corp”

Băutura care se prepară din pătrunjel și datorită căreia vei scăpa de oboseală și vei deveni mai energic. Este invenția unui medic român.
20.02.2024 | 20:36
Bautura din patrunjel care te scapa de oboseala Este inventia unui medic roman Simti un fel de zguduitura in corp
Această băutură oferă mai multă energie și decât o cafea. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Băutura din pătrunjel cu beneficii multiple pentru sănătate. Te scapă rapid de oboseală și vei fi energic întreaga zi. Se bea dimineața și se consideră a fi un înlocuitor al cafelei. Este inventată de un renumit medic român.

Ce băutură din pătrunjel te poate revigora. Rețeta aparține unui renumit medic român

I se mai spune și ”cafeaua” din pătrunjel sau ”Cafeaua lui Virgil”  după numele doctorului care a descoperit rețeta considerată de mulți miraculoasă. Mai exact, este vorba despre dr. Virgiliu Stroescu, cunoscut și ca medicul multor componenți ai Lotului Olimpic Român sau drept ”apostolul alimentației sănătoase”

ADVERTISEMENT

”Oricât de obosit ești, simți un fel de zguduitură în corp”, precizează dr. Virgiliu Stroescu despre băutura sa, pe care trebuie să o consumai numaidecât dacă vrei să-ți recapeți energia fără a mai apela la cafea, aceasta fiind destul de nocivă pentru inimă sau circulația sângelui, de exemplu.

”Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, a spus medicul în emisiunea ”Dincolo de aparențe”, de pe Antena Stars, scrie Spynews.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Pentru ”cafeaua” din pătrunjel ai nevoie de: două legături de pătrunjel proaspăt, o lingură de miere de albine, o lămâie bio, o lingură de ulei de măsline și jumătate de litru de apă. Mai departe, se spală pătrunjelul, lămâia, se taie o felie din aceasta și apoi se adaugă totul într-un blender.

La final, veți observa că se va obține un fel de smoothie pe care trebuie să-l consumați rapid, mai ales dacă aveți o stare de oboseală. În câteva minute veți fi plini de energie și cu mult chef de muncă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cum pătrunjelul este o legumă bogată în vitamine, veți observa și alte efecte. Pătrunjelul reglează bătăile inimii, este un antioxidant puternic, reglează sistemul digestiv, elimină balonarea, este benefic pentru sănătatea ochilor și cu ajutorul lui poți menține greutatea.

Pentru a avea parte de toate cele enumerate, aflați că pătrujelul trebuie consumat crud. Astfel își păstrează din nutrienți și îți va fi de mare folos. Din clipa în care îl puneți la fiert, toate cele bune vor dispărea.

ADVERTISEMENT

Pătrunjelul poat fi mâncat simplu, în special tulpinile sale sunt extrem de bune, sau merge pus într-o salată. Este foarte bun și în combinație cu o salată orientală, de verdețuri sau cu o salată din morcovi.

ADVERTISEMENT