Sport

Bayern Munchen, al zecelea titlu consecutiv în Bundesliga. Ce record au stabilit bavarezii. Video

Bayern Munchen este un adevărat balaur în Bundesliga, acolo unde a câștigat al zecelea titlu consecutiv după o victorie lejeră în fața rivalei Borussia Dortmund.
23.04.2022 | 22:40
Bayern Munchen al zecelea titlu consecutiv in Bundesliga Ce record au stabilit bavarezii Video
Bayern Munchen este un adevărat balaur în Bundesliga, acolo unde a câștigat al zecelea titlu consecutiv după o victorie lejeră în fața rivalei Borussia Dortmund. Sursă foto: Twitter FC Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Bavarezii s-au impus cu 3-1 în marele derby al fotbalului german și cu trei etape înainte de finalul sezonului și-a asigurat matematic titlul, având un avans de 12 puncte față de ”galben-negri”.

Bayern Munchen a câștigat un nou titlu în Bundesliga

Golurile reușite de Serge Gnabry, Robert Lewandowski şi Jamal Musiala au dat drumul fiestei la Munchen, Bayern reușind să câștige titlul în Bundesliga pentru a 31-a oară și a zecea oară consecutiv.

ADVERTISEMENT

Bavarezii, care rămân totuși cu gustul amar al eliminării din Champions League, au stabilit un record impresionant pentru fotbalul de top din Europa, fiind prima formație care câștigă campionatul intern de zece ori la rând. Cu acest succes ei au depășit performanța celor de la Juventus Torino, care se impuseseră de nouă ori în Serie A.

În afara lui Bayern Munchen şi a lui Juventus, o singură echipă a mai reuşit să depăşească borna a cinci titluri consecutive. Aceasta a fost Olympique Lyon, care a dominat fotbalul din Ligue 1 între anii 2001 și 2008.

ADVERTISEMENT

O echipă anonimă are cele mai multe titluri la rând

Performanța realizată de trupa lui Julian Nagelsmann este însă departe de ce au realizat cluburi mult mai mici, unele chiar aproape necunoscute publicului. Este vorba de Lincoln din Gibraltar şi Skonto Riga din Letonia, care au reuşit să câştige 14 ani la rând competiţia internă, urmate de BATE Borisov în Belarus şi Rosenborg în Norvegia, cu câte 13 succese.

Pe plan mondial, recordul este deținut de anonima Tafea FC, care a câștigat de 15 ori la rând titlul în Vanuatu. La bariera de 13 campionate consecutive câștigate se află și echipa Al Faysali din Iordania.

ADVERTISEMENT

În fotbalul românesc, doar două echipe au reuşit recordul de a câştiga de şase ori campionatul la rând. Prima dată s-a petrecut în anii de pionerat al sportului rege la noi, autoare fiind echipa Chinezul Timişoara, în perioada anilor 1921-27, iar apoi marea echipă a Stelei, care a câştigat şi Cupa Campionilor Europeni, în perioada 1984-1989. Tot Steaua a fost aproape de egala recordul, dar s-a oprit la cinci succese în perioada 1993-97.

Nagelsmann, baie cu bere

Revenind la Bayern Munchen, imediat după fluierul final al întâlnirii cu Borussia Dortmund, jucătorii au dat drumul petrecerii chiar pe gazon, în uralele fanilor. Bavarezii au fost așteptați pe marginea terenului de fete frumoase cu halbe uriașe de bere în mâini.

ADVERTISEMENT

Îmbrăcați cu tricourile special pregătite pentru acest moment, fotbaliștii lui Bayern s-au ”bătut” cu bere și i-au oferit antrenorului Julian Nagelsmann binecunoscuta baie cu băutura preferată a nemților.

Jucătorii bavarezi au primit cu această ocazie și trofeul care le încununează munca din acest sezon și au mers să sărbătoarească alături de fanii din peluză.

ADVERTISEMENT