News

Biscuiți retrași de pe rafturi în Lidl. Aceștia pot conține ”corpuri străine metalice”

ANSVSA anunță că Lidl a fost nevoită să retragă de pe rafturi un sortiment de biscuiți, pentru că aceștia ar conține ”corpuri străine metalice”.
22.02.2024 | 15:17
Biscuiti retrasi de pe rafturi in Lidl Acestia pot contine corpuri straine metalice
Biscuiți retrași de pe rafturi în Lidl. Aceștia pot conține ”corpuri străine metalice”
ADVERTISEMENT

Este vorba despre produsul Grandino, biscuiți cu 20% ciocolată cu lapte, de la producătorul olandez Banketbakkerij Merba. De altfel, producătorul din Țările de Jos este cel care a decis că trebuie să retragă acest produs, pentru că există riscul ca biscuiții să conțină ”corpuri străine metalice”.

Biscuiți retrași de pe rafturi în Lidl pentru că ar conține ”corpuri străine metalice”

”Un sortiment de biscuiţi vândut în magazinele Lidl, a fost retras de la vânzare de firma producătoare, pentru că pot conţine ”corpuri străine metalice. ”Oostherhout, firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. retrage în prezent de pe piaţă produsul „Grandino Biscuiţi din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ,ciocolată neagră şi 6% ciocolată albă 200g” cu termenul de valabilitate 12.12.2024”, este precizat în comunicatul ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Totodată, acei clienți care știu că au cumpărat acest produs sau l-au consumat, trebuie să aibă în vedere că există riscul real să descopere că biscuiții erau contaminați. Așadar, cei care nu au consumat până în acest moment biscuiții respectivi sunt sfătuiți să nu consume acest produs.

”În cazul produsului vizat, nu se poate exclude faptul că acesta poate să conţină corpuri străine metalice. Ca urmare a posibilului pericol de rănire, clienţii trebuie să aibă obligatoriu în vedere, cu ocazia consumării acestuia, retragerea de pe piaţă şi să nu consume în niciun caz produsul afectat.

ADVERTISEMENT

Produsul afectat „Grandino Biscuiţi din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră şi 6% ciocolată albă 200g” a fost vândut în magazinele Lidl din România”, mai arată ANSVSA. Sursa citată menționează că magazinele Lidl au reușit să scoată produsele de la vânzare în momentul în care au primit avertismentul.

Mai multe produse au fost retrase de pe rafturile Lidl România

Mai mult, cei care au cumpărat acest tip de biscuiți pot să îl returneze la orice magazin Lidl și vor primi în schimb banii pentru el, cu mențiunea că nu este necesară prezentarea bonului fiscal. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsul de la vânzare.

ADVERTISEMENT

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, conform anunţului postat pe site-ul ANSVSA. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare au subliniat faptul că niciun alt produs comercializat în Lidl România care ar aparține de la producătorul Merba BV nu este contaminat.

Magazinele Lidl nu sunt la prima ”ispravă” de acest gen, în trecut existând periodic mai multe produse care au necesitat retragerea de pe rafturi, din diferite motive. De exemplu, la începutul lunii februarie, Lidl retrăgea de pe rafturi toate loturile unui sos american produs de Contec Foods SRL.

ADVERTISEMENT

Motivul prezentat de Autoritatea Națională Sanitar-veterinară și pentru Siguranța Alimentelor e că sosurile American Dip KFC conțineau gluten din făină de grâu, lucru care nu era menționat pe etichetă. Cu doar o zi în urmă, Lidl retrăsese produsul ”Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g”.

ADVERTISEMENT
Tags: