Sport

„Blestemul” optimilor lovește din nou la PSG. Alte borne negative bifate de parizieni la dubla cu Bayern Munchen

PSG a ratat din nou calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionlor, fiind eliminată de Bayern Munchen după două înfrângeri și un categoric 3-0 la general.
09.03.2023 | 01:47
Blestemul optimilor loveste din nou la PSG Alte borne negative bifate de parizieni la dubla cu Bayern Munchen
PSG a suferit o nouă eliminare rușinoasă în optimile Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

Banii nu aduc fericirea. Sau calificările în fazele superioare ale Champions League… Este zicala care li se potrivește perfect miliardarilor de la PSG, echipă susținută puternic financiar de șeicii din Qatar, dar care a fost eliminată din nou rușinos în optimile de finală ale Champions League.

PSG, lovită din nou de „blestemul” optimilor de finală în Champions League. Este eliminată pentru a cincea oară din ultimii șapte ani în această fază a competiției

PSG a pierdut clar și returul optimilor de finală din Liga Campionilor contra lui Bayern Munchen, iar cu o dublă înfrângere și scorul general de 0-3 părăsește rușinos competiția.

ADVERTISEMENT

E un adevărat blestem pentru echipa din capitala Franței, care este eliminată din cea mai importantă competiție europeană intercluburi încă din faza optimilor de finală pentru a cincea oară în ultimii 7 ani. Nici măcar starurile Messi și Mbappe, plătite cu sume de ordinul zecilor de milioane de euro anual, nu au putut întoarce soarta calificării în „dubla” cu bavarezii.

Primul șoc a avut loc în ediția 2016/2017, când parizienii spuneau „adio” competiției încă din această fază după o dublă de poveste (și de coșmar) contra Barcelonei. A fost 4-0 pentru PSG pe „Parc de Princes”, dar la retur catalanii se impuneau uluitor cu 6-1 și făceau pasul spre turul următor.

ADVERTISEMENT

După numai un sezon, tot o echipă din Spania a fost „nașul” lui PSG. „Galacticii” de la Real Madrid se calificau în sferturi lejer, după o dublă victorie cu 2-1 și 3-1.

Mult mai dramatică și mai dureroasă a fost însă eliminarea din sezonul 2018/2019, suferită în fața lui Manchester United. După o victorie clară cu 2-0 pe „Old Trafford”, francezii pierdeau returul de pe teren propriu cu 1-3 și erau „out” din cauza golurilor mai puține marcate în deplasare.

ADVERTISEMENT

Lucrurile păreau să reintre pe făgașul normal în 2020 și 2021, când PSG ajungea până în finală, respectiv semifinale. În primul caz a pierdut tot în fața lui Bayern (0-1, gol Coman), pentru ca în 2021 să fie scoasă în penultimul act de Manchester City cu o dublă înfrângere: 0-2 și 1-2.

În fine, ajungem la sezonul trecut, când „călăul” lui PSG a fost iar Real Madrid. După un succes parizian pe teren propriu cu 1-0 în tur, a urmat un 3-1 în favoarea „galacticilor” în returul de pe „Bernabeu” și o nouă eliminare în optimile de finală ale Champions League.

ADVERTISEMENT

PSG, record negativ în actuala ediție a Champions League: a primit gol în toate cele 8 partide disputate

Pe lângă eliminarea prematură din competiție, PSG mai are un motiv pentru care să-i fie rușine. În actuala ediție din Liga Campionlor, echipa plină de staruri a lui Christophe Galtier a bifat contraperformanța de a primi gol în toate cele 8 partide disputate. Indiferent că adversarul s-a numit Benfica, Bayern, Juventus sau Maccabi Haifa.

A fost de două ori 2-1 cu Juventus, un dublu 1-1 cu Benfica, 3-1 și 7-2 cu Maccabi, la care se adaugă cele două înfrângeri fără gol marcat, 0-1 și 0-2, contra lui Bayern. Un total de 10 goluri încasate în doar 8 jocuri, adică mai mult de un gol pe meci, ceea ce este foarte mult pentru o echipă cu pretențiile lui PSG.

În comparație, adversara PSG-ului din această fază a făcut o adevărată demonstrație de forță în actuala ediție a Ligii Campionilor: 8 meciuri, 8 victorii, 21 de goluri marcate și doar două primite. Au fost 7 partide în care Bayern și-a păstrat poarta intactă, singurele două goluri primite fiind în succesul din deplasare cu Viktoria Plzen, scor 4-1.

Iar ca un fapt divers, pentru ca amărăciunea să fie și mai mare, PSG a fost bătută oarecum cu propriile arme. Asta pentru că două dintre cele trei goluri ale bavarezilor au fost marcate de Kingsley Coman și Choupo-Moting, jucători care au trecut prin curtea echipei pariziene.

  • 5 dintre ultimele 7 goluri marcate de Bayern contra PSG-ului au fost opera lui Choupo-Moting (3) și Kingsley Coman (2), jucători care au evoluat în trecut la echipa franceză
ADVERTISEMENT