News

BMW vrea să introducă abonament pentru încălzirea scaunelor. Cât va costa o astfel de funcție

Industria auto pregătește noi funcții noi pentru șoferi. BMW vrea să introducă abonament pentru încălzirea scaunelor. Cât va costa?
31.01.2023 | 23:09
BMW vrea sa introduca abonament pentru incalzirea scaunelor Cat va costa o astfel de functie
Abonamentul este deja disponibil în alte țări. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Industria auto din România ar putea avea, în curând, parte de o schimbare. Reprezentanții BMW pregătesc o nouă funcție, încălzirea scaunelor pe bază de abonament.

Industria auto pregătește noi funcții noi pentru șoferi: abonament pentru scaune încălzite

Abonamentul este deja disponibil în zone precum: Germania, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Marea Britanie. Totodată, mai sunt disponibile și alte servicii.

ADVERTISEMENT

Mai exact, BMW și-ar dori să introducă abonament și pentru ca farul să-și schimbe singur direcția luminii, în așa fel încât cel din față să nu mai fie orbit, volan încălzit și abonament pentru ca mașina să-și găsească singură parcare și să se parcheze tot de una singură, transmite Observator.

”Presupun că de scaune încălzite nu am nevoie pe tot parcursul anului şi mi-aş lua acel abonament strict pe perioada de iarnă sau pe perioada verii un abonament pentru scaune ventilate”, a precizat un client pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

”Am o părere bună, numai că va costa mult şi doar pentru branduri mai scumpe va fi valabil”, a mai precizat un altul.

Cât costă abonamentul pentru scaunul cu încălzire dintr-un BMW

Potrivit biziday.ro, un abonament lunar pentru încălzirea unui scaun dintr-o mașină marca BMW poate ajunge la 18 dolari. Dacă îți dorești un abonament de un an, trebuie să scoți din portofel 180 de dolari, pentru trei ani, 300 de dolari, iar pentru permanent 415 dolari.

ADVERTISEMENT

Și Tesla dispune de un serviciu similar cu al BMW, dar și Lexus, Toyota și Subaru. Acestea trei din urmă vor permite conducătorilor auto să pornească și să oprească cu ajutorul unei aplicații, în schimbul unei plăți.

”De exemplu, Tesla deja face ceva similar prin faptul că după ce cumperi maşina, dacă plăteşti 2.000 de euro, ea va avea o acceleraţie mai rapidă. 

ADVERTISEMENT

Pentru unii, costul achiziţiei unei maşini este deja foarte mare şi are sens deblocarea ulterioară a unor opţiuni”, a precizat și Andy Popescu, influencer auto.

De altfel, concurentul BMW, Dacia, ironizează funcția scaunului încălzit cu abonament. Compania a anunțat că oferă sticle cu apă caldă pentru scaune.

 

ADVERTISEMENT