Life

Boala cumplită care te face să vezi demoni. Care sunt primele simptome

Cum se manifestă și care sunt primele semne ale bolii care te face să vezi demoni. Este o afecțiune atât de rară, încât până și specialiștilor le-a dat bătăi de cap.
05.04.2024 | 14:40
Boala cumplita care te face sa vezi demoni Care sunt primele simptome
Care sunt primele semnalmente ale bolii care te poate face să vezi demoni. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Milioane de persoane din întreaga lume suferă de fel de fel de boli. Unele dintre ele au intrat în atenția cercetărilor și, din fericire, s-au găsit leacuri pentru ele. Însă, la polul opus, există și boli rare, complexe care i-au uimit până și pe oamenii de știință.

Prosopometamorfopsia, boala care distorsionează realitatea

În general, ne-am obișnuit ca lumea să prezinte afecțiuni sau boli comune. Majoritatea dintre ele sunt tratabile, fie pe cale naturală, fie pe care medicamentoasă. Însă, există și o boală rară al cărei impact asupra persoanelor care o prezintă este unul puternic și controversat.

ADVERTISEMENT

Boala care a început să prezinte din ce în ce mai mult interes pentru oamenii de știință se numește prosopometamorfopsie. Aceasta afectează percepția umană și conturează anumite siluete precum cele demonice.

Din 1904 și până în prezent, au fost raportate mai puțin de 100 de astfel de cazuri. Persoanele care suferă de PMO se confruntă cu momente de maximă tensiune și spaimă cauzate de deformarea realității.

ADVERTISEMENT

Victor Sharrah, una dintre persoanele care suferă de prosopometamorfopsie a povestit cum a început totul și cum se declanșează această boală. Deși trăiește de ani de zile cu ea, fiecare distorsionare a realității este la fel de cruntă.

Cum se manifestă prosopometamorfopsia și care sunt primele ei simptome

Victor a povestit că primele semne de PMO le-a simțit într-o dimineață care părea a fi una obișnuită. Însă, în momentul în care s-a uitat pe fereastră la vecinul său, a avut un adevărat șoc. Potrivit atlas-georgrafic.net, nu i se mai întâmplase așa ceva până atunci.

ADVERTISEMENT

În loc să îl vadă pe vecinul său, ca de obicei, Victor Sharrah a văzut o siluetă demonică. Întreaga fizionomie a vecinului a fost distorsionată, iar noua realitatea a fost una înfricoșătoare.

Prosopometamorfopsia nu deformează doar trăsăturile faciale, ci își pune amprenta și asupra siluetei complete. Astfel, orice persoană poate părea diformă sau chiar poate apărea fără față.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptului că semnalmentele PMO sunt similare cu cele ale schizofreniei, mulți fac confuzie între cele două afecțiuni. Însă, cei care fac diferența între ele sunt chiar pacienții. În cazul prosopometamorfopsiei, pacienții sunt conștienți de ceea ce li se întâmplă și știu de la bun început că imaginea pe care o percep nu este una reală.

În continuare, cauzele care duc la aparția prosopometamorfopsiei sunt neclare, iar oamenii de știință nu s-a putut pronunța cu exactitate asupra ei. Fiind o afecțiune rară, subiecții de studiu nu sunt suficienți. Dar, chiar și așa, mulți cercetători sunt de părere că PMO este asociat cu anumite leziuni ale creierului.

ADVERTISEMENT
Tags: