Sport

Bogdan Burcea, votat de Comisia Tehnică pentru postul de selecţioner al naţionalei de handbal! Preşedintele Alexandru Dedu tot caută o variantă din străinătate

14.01.2020 | 14:08
Bogdan Burcea votat de Comisia Tehnica pentru postul de selectioner al nationalei de handbal Presedintele Alexandru Dedu tot cauta o varianta din strainatate
ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea este propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al României. Convocată de urgenţă de preşedintele FRH, Alexandru Dedu, comisia l-a desemnat pe antrenorul lui SCM Craiova ca selecţioner al României, deşi el nu deţine licenţa Master Coach şi nici nu este cursant al acestui program. 

Bogdan Burcea, votat de Comisia Tehnică pentru postul de selecţioner! Răsturnare de situaţie după refuzul de săptămâna trecută

Alexandru Dedu şi Bogdan Burcea au discutat şi săptămâna trecută despre preluarea echipei naţionale, însă totul a intrat în impas când a fost vorba de licenţa Master Coach, pe care acesta nu o deţine. Atunci, Burcea a declarat pentru FANATIK că a declinat oferta FRH, spunând că are motivele sale pentru care nu preia naţionala:

ADVERTISEMENT

“Nu vreau dezvolt prea mult subiectul însă cel mai potrivit om pentru a fi selecţioner este cel care va fi ales. El se va bucura de toată susţinerea mea. Pentru mine nu a fost acum momentul să vin la naţională. Nu m-a supărat nimeni, nu am avut nicio constrângere, dar au fost multe cerinţe care nu mi s-au îndeplinit”, a spus atunci Burcea pentru FANATIK.

Acum, situaţia s-a întors la 180 de grade şi Burcea este din nou favorit să preia naţionala. El a primit 10 voturi la Comisia Tehnică, Ovidiu Mihăilă având 2 voturi şi Horaţiu Paşca 1 vot. Dacă Bogdan Burcea va fi numit selecţioner, atunci poate fi “oficial B” pe banca naţionalei, iar pe postul de “oficial A” va urma să vină un tehnician cu licenţa Master Coach sau un cursant al acestei licenţe. Cam cum era Nicolae Dică la FCSB, pe vremea când nu avea licenţa PRO şi era trecut în acte “secund”, principal fiind un “paravan” cu licenţă PRO, Viorel Tănase.

ADVERTISEMENT

Noul selecţioner trebuie validat în Consiliul de Administraţie! Tot atunci se votează şi demiterea lui Ryde

Însă, lucrurile sunt departe de a fi stabilite. Propunerea de selecţioner trebuie validată în Consiliul de Administraţie. Tot atunci, trebuie validată şi demiterea lui Tomas Ryde din funcţia de selecţioner al României, însă lucrurile pot lua o altă întorsătură. FRH trebuie să plătească salariile suedezului şi ale “secundului” Buceschi până la finalul contractului.

Cel mai probabil demisia lui Tomas Ryde va fi votată, însă rămâne de văzut dacă Bogdan Burcea va fi votat ca nou selecţioner al României sau va apărea o altă variantă surpriză. Alexandru Dedu este tentat de o variantă din străinătate, la fel ca şi starul echipei, Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT

Vedeta de la CSM Bucureşti a declarat în repetate rânduri că preferă un antrenor străin la echipa naţională şi, din informaţiile noastre, varianta unui tehnician român nu este pe placul lui Neagu: “După o vârstă și o experiență acumulată, am comparat puțin antrenorii români cu cei străini. Cei din străinătate îți dau dreptul la libera exprimare, spre deosebire de cei din România.

La noi se lucrează ca acum 15-20 de ani, în vreme ce handbalul evoluează. Noi suntem obișnuite să ne ținem gura și să ne antrenăm, pentru că altfel ni se reproșează. Asta îi spuneam lui Thomas Ryde. El a zis că asta nu e normal, pentru că vrea să știe dacă ne place antrenamentul, cum ne simțim. De el mi-a plăcut cel mai mult”, a spus Neagu într-un interviu la DigiFM.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă propunerea Comisiei Tehnice, Bogdan Burcea, va fi numit selecţioner al naţionalei României. Din informaţiile FANATIK, în cadrul şedinţei s-ar fi discutat şi durata contractului pe care să o aibă viitorul selecţioner, iar membrii comisiei au convenit că trebuie să fie de minimum doi ani, excluzându-se varianta unei numiri până în vară, la finalul Jocurilor Olimpice.

  • 47 de ani are Bogdan Burcea
  • 10 voturi din partea Comisiei Tehnice a adunat Bogdan Burcea

 

 

ADVERTISEMENT