Sport

Bogdan Lobonț, protagonist pe Anfield Road! Ce a făcut fostul portar în Liverpool Legends vs. Ajax Legends

Bogdan Lobonț a jucat într-un meci de gală pe Anfield Road. Antrenorul cu portarii de la Rapid a apărat în Liverpool Legends vs. Ajax Legends.
23.03.2024 | 20:20
Bogdan Lobont protagonist pe Anfield Road Ce a facut fostul portar in Liverpool Legends vs Ajax Legends
Bogdan Lobonț, protagonist pe Anfield Road! Ce a făcut fostul portar în Liverpool Legends vs. Ajax Legends. FOTO: ajaxfc.com
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț (46 de ani) a revenit pe teren pentru un meci legendar pe Anfield Road! Fostul portar a jucat în duelul legendelor Liverpool – Ajax.

Ce a făcut Bogdan Lobonț în meciul legendelor Liverpool – Ajax

Bogdan Lobonț nu le-a purtat noroc foștilor săi colegi de la Ajax. Actualul antrenor cu portarii de la Rapid nu a început titular și, fără el pe teren, „lăncierii” au reușit să deschidă scorul încă din minutul 2, prin Boerrigter. În finalul primului act, Musampa a reușit să ducă scorul la 2-0.

ADVERTISEMENT

„Pisica” a intrat după pauză, revenind astfel în tricoul lui Ajax. Lobby a evoluat pentru cel mai puternic club din Olanda în perioada 2000-2006. Deși a avut câteva intervenții ca în vremurile bune,  Lobonț a încasat nu mai puțin de patru goluri din partea legendelor lui Liverpool

Gregory Vignal, Nabil El Zhar, Djibril Cisse și Fernando Torres au marcat pe rând în poarta lui Bogdan Lobonț, iar meciul s-a încheiat cu victoria starurilor „cormorane”, scor 4-2.

ADVERTISEMENT

Echipele din Liverpool Legends – Ajax Legends 4-2

Liverpool: Dudek – Kvarme, Skrtel, Agger, Aurelio – Maxi, Sissoko, Spearing, Babel, Gerrard – Torres; Rezerve: Kirkland, Westerveld, Hyypia, Vignal, Biscan, Cisse, El Zhar, Kuyt, Litmanen;

Ajax: Gentenaar – Van Rhijn, Lindenbergh, De Zeeuw, Emanuelson – Litmanen, Enoh, Van der Vaart, Tahamata – De Jong, Boerrigter; Rezerve: Lobonț, Bijl, Silooy, Winter, Van Halst, Davids, Witschge, Musampa, Perez, Krohn-Dehli, Wijnhard, De Boer, Wooeter, Babel.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile lui Lobonț despre transferul la Ajax. „Mi-a fost dificil”. Cât de mult l-a ajutat Cristi Chivu

Bogdan Lobonț a avut un șoc atunci când s-a transferat de la Rapid la Amsterdam. Fostul mare internațional este ferm convins că nu ar fi reușit fără Cristi Chivu.

„Impactul a fost extraordinar. Cultură nouă, limbă nouă. Am plecat de la Rapid unde aveam un profil exponențial. Acolo eram unul ca și ceilalți. Engleză nu știam, olandeză nu mai zic. Trei ani am făcut cursuri și am învățat. Am și diplomă. 

ADVERTISEMENT

Mi-a fost dificil la început, dar am avut marele noroc să-l am pe Cristi lângă mine. Nu pot să spun cum era cariera mea dacă nu era Cristi acolo. Probabil că aveam cu totul și cu totul altă carieră. Dar cu siguranță nu cariera pe carea am avut-o”, a declarat Bogdan Lobonț, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 3.000.000 de euro a plătit Ajax în 2000 pentru transferul lui Bogdan Lobonț de la Rapid
ADVERTISEMENT