Fotbal intern

Bogdan Vintilă, antrenor doar cu numele la FCSB: “Fotbaliştii îl sună pe patron ca să joace”

06.03.2020 | 13:02
Bogdan Vintila antrenor doar cu numele la FCSB Fotbalistii il suna pe patron ca sa joace
ADVERTISEMENT

Venit pe banca celor de la FCSB într-o perioadă extrem de delicată, în care echipa roș-albastră ”cocheta” cu ultimele locuri din Liga 1, Bogdan Vintilă a reușit să repună pe picioare clubul și să-l ducă în play-off. Multe voci din fotbalul românesc consideră însă că fostul portar este doar în acte antrenor la FCSB, deciziile fiind luate de ”sus”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 7,85 este cota pentru ”x pauză/2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Bogdan Vintilă, doar de formă pe banca lui FCSB: “Fotbaliştii îl sună pe patron ca să joace”

După remiza înregistrată de FCSB în prima etapă de play-off, scor 2-2 la Botoșani, Gigi Becali a ieșit public și a afirmat că Vintilă, așa cum e el, fără autoritate, va rămâne pe banca vicecampioanei.

În cursul zilei de vineri, Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice a FRF, nu s-a ferit de cuvinte atunci când a vorbit despre situația lui Vintilă de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la Prosport, Țicleanu spune că antrenorul vicecampioanei României nu are nicio autoritate în fața elevilor săi, întrucât Gigi Becali decide cine joacă și cine nu.

”Trebuie să fie un singur stăpân. Nu poți să conduci din afară. Cel care conduce trebuie să fie pe teren, iar dacă nu e pe teren și alegerile nu sunt luate de acolo, atunci antrenorii care vin la FCSB nu pot să antreneze premeditarea jocului.

ADVERTISEMENT

Se vede că băieții ăștia mereu improvizează, au nevoie să ridice capul, să se uite, să caute. Nu este aceiași muncă ca la o piesă de teatru sau film, atunci când poți să spui ”taie”, ”reia”.

Țicleanu: ”La FCSB comanda vine de sus”

În opinia lui Țicleanu, jucătorii de la FCSB au nevoie de convorbiri cu patronul pentru a afla dacă joacă sau nu, și nu cu cel care în acte le este antrenor la echipă.

ADVERTISEMENT

”Nu e vorba de respect, eu nu cred că nu e respectat de jucători. Eu cred că nu i se dă autoritate deodată ce comanda vine de sus. Jucătorii simt că trebuie să îl sune pe patron ca să poată să joace. Nu e vorba de randamentul de pe teren. Dacă tu nu poți să îi spui unui jucător când nu se pregătește foarte bine:

La felul în care te pregătești poți să stai pe bancă și dacă mai continui așa s-ar putea să stai în tribună la meciul următor.

Patronul zice că jucătorul valorează 30 de milioane, atuncic e poți să faci? Ți 30 de milioane pe bancă sau în tribune? Eu nu vreau să jignesc pe nimeni, e părerea mea”, a mai spus Aurel Țicleanu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT