Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Boloni, declarații despre presiunile suportate de Edi Iordănescu la națională: „Nu e vorba de balcanism”

Ladislau Boloni îl compătimește pe Edi Iordănescu. Fostul selecționer știe ce a pătimit actualul antrenor al echipei naționale a României.
28.11.2023 | 21:33
Boloni declaratii despre presiunile suportate de Edi Iordanescu la nationala Nu e vorba de balcanism
Ladislau Boloni știe prin ce a trecut Edi Iordănescu de-a lungul acestei campanii de calificare. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a făcut super dezvăluiri la FANATIK SUPERLIGA și s-a interesat de Florinel Coman. Antrenorul lui Metz i-a luat apărerea lui Iordănescu Jr. după calificarea României la Euro 2024.

Ladislau Boloni

Horia Ivanovici l-a întrebat pe Ladislau Boloni cum percepe presiunea constantă la care a fost supus Edi Iordănescu: „Ați văzut ce presiune de multe ori exagerată, nemeritată, e de multe ori în România. Ați văzut ce a pățit la primele meciuri Edi Iordănescu. A fost făcut praf, acum e erou național. După a cincea, a șasea etapă i s-a cerut demisia. Nu e simplu în România”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Metz însă atrage atenția asupra faptului că această presiune este prezentă peste tot, nu doar în România: „Nu cumva să credeți că este altfel în alte părți. Nu știu dacă suntem balcanici sau dacă balcanismul schimbă legile actuale ale fotbalului și ale antrenorilor. Peste tot ai nevoie de rezultate.

Într-un fel sincer să fiu, faptul că de foarte mulți rămân în picioare și la un nivel bun, chiar acum în Franța foarte bun, este performanța mea cea mai mare. Să pot să lucrez timp de 25-30 de ani la un nivel bun. Am în mine niște învățăminte, niște păreri, dar să fiu ranchiunos, nu”.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a vorbit în premieră despre calificarea României la Campionatul European

Ladislau Boloni a oferit primele declarații după calificarea României la turneul final din Germania: Această calificare trebuie să fie de mare folos. După câțiva ani dificili în sfârșit o rază de soare care a apărut. Acum ceea ce este important este ca această calificare să fie folosită într-un sens util.

Am auzit câteva păreri, că vezi Doamne acum de ce ne pregătim? Este foarte frumos să fii ambițios și cred că așa trebuie să te pregătești sau să te folosești de acest Campionat European, să stabilizezi și mai mult jocul și colectivul pe care contezi.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă ca echipa să crească în valoare, pentru că urmează o altă competiție apoi care este de fapt competiția adevărată. Felicitări jucătorilor, antrenorilor, federației care au adus aceste rezultate, dar și publicului. Toate treburile astea sunt cele pozitive”.

„Nu știu dacă la tragerea la sorți vom fi la fel de norocoși”

Ladislau Boloni atrage încă o dată atenția că echipa națională a avut adversari extrem de facili în preliminarii: „Eu nu vreau să stric petrecerea, doar o singură idee. Atenție, pentru că am fi inconștienți să nu recunoaștem că am avut o grupă în care în mod normal cu ochii închiși trebuia să te califici. Să ajungi cel puțin pe locul 2. E o ispravă foarte frumoasă că s-a ajuns chiar pe locul 1.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă la tragerea la sorți vom fi la fel de norocoși. De asta spun că pentru mine obiectivul nu este să câștigi Campionatul European, pentru că acest lucru este un vis. Iar visurile nu cred că se rezolvă chiar așa de ușor.

În schimb, să te folosești pentru a fortifica și mai mult cetatea ta pe care bazezi. Cred că pentru acest lucru participarea la European poate să fie utilă. Am avut o grupă foarte ușoară. Nici dacă aveam voie să ne alegem nu puteam să avem o grupă mai ușoară.

În schimb, asta nu înseamnă că nu au fost greutăți, nu înseamnă că nu trebuie să apreciem faptul că totuși nu s-a pierdut niciun joc. Toate astea au dus la o stabilitate și sper ca această stabilitate să continue. Nu vreau să stric sărbătoarea, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ”, a mai spus Ladislau Boloni, la FANATIK SUPERLIGA.

Dacă e luni, marți sau vineri, e FANATIK SUPERLIGA! De la 10:30, Horia Ivanovici te așteaptă LIVE DOAR pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea se poate urmări ÎN PREMIERĂ pe YouTube și Facebook de la 17:30.

Ladislau Boloni a vorbit despre presiunea extremă la care a fost supus Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT