Life

Bomba din farfuriile românilor. Cum se îngălbenesc puii artificial ca să pară crescuți ca la țară

Bomba din farfuriile românilor. Metoda prin care puii se îngălbenesc artificial pentru a părea crescuți ca la țară. Ce s-a descoperit.
28.03.2024 | 07:29
Bomba din farfuriile romanilor Cum se ingalbenesc puii artificial ca sa para crescuti ca la tara
Cum se îngălbenesc puii artificia. Sursa foto: Freepik/valeria_aksakova
ADVERTISEMENT

Bomba din farfuriile românilor. Metoda prin care puii se îngălbenesc artificial pentru a părea crescuți ca la țară. Toți românii trebuie să știe acest detaliu.

Bomba din farfuriile românilor. Cum se îngălbenesc puii artificial, de fapt. Așa par crescuți ca la țară

Puiul este unul dintre cele mai consumate alimente de către români, care este regăsit adesea la mesele acestora. Cu toate acestea, s-ar putea ca acest aliment să nu fie cea mai bună alegere din cauza faptului că mulți pui sunt îngălbeniți în mod artificial, astfel încât să pară sănătoși.

ADVERTISEMENT

Astfel de pui au fost descoperiși la controalele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Consumatorii găsesc astfel de pui în comerț, crezând că totul este natural.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a vorbit despre situația din anumite ferme, acolo unde operatorii economici își vopsesc produsele. Procesul de îngălbenire a puilor se face prin hrănire.

ADVERTISEMENT

În acest fel, vopseaua nu poate fi îndepărtată prin spălat. Din acest motiv, și ouăle pot fi mai galbene. Acest lucru poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate.

“Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

ADVERTISEMENT

Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. 

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. 

ADVERTISEMENT

Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre, a scris președintele ANPC pe pagina de Facebook.

Ce a descoperit ANPC la fermele de unde provin acești pui

Horia Constantinescu a mai scris, în postarea sa, că s-au depistat și tulpini de salmonella în anumite ferme. Acesta i-a asigurat pe consumatori că va trimite informarea către toate instituțiile pentru a afla cum s-a ajuns aici.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonella periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare ‘gustos’. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, a precizat președintele ANPC.

ADVERTISEMENT