Life

Bombă totală pe piața automobilelor. Ce maşină fabuloasă vrea să facă Dacia. Ar putea fi condusă fără permis

Dacia ar putea lansa o mașină care ar fi o bombă totală pe piața automobilelor. S-ar putea conduce fără permis, de la 16 ani.
15.07.2023 | 09:00
Bomba totala pe piata automobilelor Ce masina fabuloasa vrea sa faca Dacia Ar putea fi condusa fara permis
Ce mașină ar putea lansa Dacia. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dacia ar putea fabrica o mașină fabuloasă, care va fi o bombă totală pe piața automobilelor. Este vorba despre un autoturism care poate fi condus fără permis, de la 16 ani.

Dacia, bombă totală pe piața automobilelor. Ar putea lansa o mașină ce se poate conduce fără permis

Dacia ia în calcul construirea unei mașini electrice cu două locuri. Aceasta se poate conduce de la 16 ani, fără permis. Autoturismul ar fi fabricat după modelul Citroen Ami sau Renault Twizy.

ADVERTISEMENT

Deși Dacia ar fi putut omologa drept cvadriciclu, ca autovehicul ce poate fi condus de la 16 ani, modelul Dacia Spring, care e mașină eletrică cu 45 de cai putere, compania nu a făcut-o pentru a nu-i limita piața.

În prezent, Dacia ia în considerare să-și lărgească gama cu noua mașină electrică de două locuri, pentru a intra mai ales în piața de “Car Sharing”, care se află în plină expansiune la nivel european, potrivit autocar.co.uk.

ADVERTISEMENT

Compania românească se va extinde cu Dacia Bigster și cu alte două mașini din segmentul C, care vor apărea în anii următori. Dacia Spring, care face parte din segmentul A, este deja una dintre cele mai populare mașini electrice din Europa.

David Durand, directorul de design al companiei, a spus că Dacia vede, totodată, și potențialul de a ajunge în jos, pe mica piață urbană a vehiculelor electrice.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că mașinile nu ar trebui să mai circule în cele mai aglomerate medii urbane. În același timp, oficialul Dacia este conștient că transportul public nu este o variantă pentru toată lumea. Nici bicicletele nu sunt potrivite pentru toți, în orice situație sau anotimp.

“Pe două roți, pentru mulți oameni, este periculos”, a mai spus Durand. Acesta a recunoscut că este fan Citroen Ami. Întrebat dacă se ia în calcul o astfel de mașină fabricată de Dacia, acesta a spus că “Luăm totul în considerare”.

ADVERTISEMENT

Dacia s-ar putea inspira de la modelul Citroen Ami

Citroen Ami este unul dintre cele mai ușoare, dar și cele mai ieftine vehicule electrice din Europa. Este, de fapt, un cvadriciclu și nu are echipamente costisitoare și grele. Nu dispune, de exemplu, de aer condiționat sau de sisteme avansate de asistență pentru șofer și servodirecție.

Dacă ar intra pe piața cvadriciclurilor, Dacia ar putea lua exemplul Ami. În toamna anului trecut, compania a prezentat deja conceptul de buggy off-road Manifesto, oferind câteva indicii privind modul în care ar putea îmbina utilitatea cu accesibilitatea la modelele ce vor fi lansate în viitor.

Sistemul cel mai realist este cel de infotainment bazat pe telefon, precum și tapițeria lavabilă, panourile de caroserie care se pot înlocui cu ușurință și blocurile optice unice.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României