Sport

Borussia Dortmund a celebrat 50 de ani ai stadionului Signal Iduna Park!

Prilej de sărbătoare pentru Borussia Dortmund, care a celebrat 50 de ani ai stadionului propriu, Signal Iduna Park, însă este umbrită de rezultatele mediocre ale sezonului curent.
07.04.2024 | 11:52
Borussia Dortmund a celebrat 50 de ani ai stadionului Signal Iduna Park
Fanii Borussiei Dortmund, spectacol la aniversarea de 50 de ani a stadionului / Borussia Dortmund
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund este o forță a Germaniei per total, însă sezonul acesta se profilează a fi unul mediocru pentru nemți. Aflați încă în lupta pentru UEFA Champions League, Dortmund se află pe poziția a 4-a în Bundesliga.

50 de ani pe Signal Iduna Park

Partida cu Stuttgart a adus un moment aniversar pentru Borussia Dortmund. Nemții au celebrat aniversarea stadionului Signal Iduna Park, care a fost dat în folosință acum 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dortmund, care sunt cunoscuți pentru susținerea necontenită a echipei, au realizat o coregrafie specială. Fanii nemți au scris numărul 50 cu materiale galbene pe fond negru și au rememorat nume mari ale clubului.

În fotografia postată de Borussia Dortmund se poate observa și actualul antrenor al lui Liverpool, Jurgen Klopp. Neamțul va rămâne liber de contract în vară, iar fanii speră că se va întoarce în locul care l-a consacrat.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund și-a cunoscut cele mai mari performanțe pe stadionul care este celebrat astăzi. Pe Signal Iduna Park, nemții au cucerit 5 titluri de campioană, 1 Champions League, 4 cupe și 6 supercupe ale Germaniei.

Sezon mediocru pentru Borussia Dortmund

Borussia Dortmund se află abia pe poziția a 4-a a Bundesligii. În cazul unei înfrângeri, Dortmund va coborî pe poziția a 5-a, sub formații ca Red Bull Leipzig sau VfB Stuttgart.

ADVERTISEMENT

Într-un sezon în care Bayern a arătat dezastruos, învinși acum o săptămâna chiar de Dortmund, care nu a reușit să ducă o lupta în doi cu Xabi Alonso. Bayer Leverkusen a fost imbatabilă în 28 de etape și este la doar un meci de câștigarea campionatului.

Dortmund a fost eliminată și din DFB, cupa Germaniei, chiar de Stuttgart, în optimile competiției. Însă, speranțele se leagă de UEFA Champions League, acolo unde Dortmund o va întâlni pe Atletico Madrid, formația lui Horațiu Moldovan.

ADVERTISEMENT

Borussia a trecut de PSV, scor 3-1 la general, în optimile de finală. În cazul unui succes, Borussia Dortmund o va înfrunta pe câștigătoarea dintre PSG și Barcelona.

ADVERTISEMENT