Sport

Când e tragerea la sorți pentru sferturile Champions League și care sunt cele opt echipe calificate

Atletico Madrid este ultima echipă care a obținut calificarea în sferturile de finală din Champions League, după lovituri de departajare cu Inter Miami. Tot miercuri seara, Borussia Dortmund a eliminat pe PSV.
14.03.2024 | 08:36
Cand e tragerea la sorti pentru sferturile Champions League si care sunt cele opt echipe calificate
Opt echipe au rămas în cursa pentru mult râvnitul trofeu Champions League, ediția 2023-2024. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester City, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen, FC Barcelona, Arsenal, Borussia Dortmund și Atletico Madrid sunt cele opt echipe care vor juca în faza sferturilor de finală din UEFA Champions League. Acestea așteaptă acum tragerea la sorți pentru a afla pe cine vor înfrunta pentru semifinale.

Când va avea loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală din UEFA Champions League. Detalii despre procedura UEFA

Tragerea la sorți pentru partidele din optimile de finală va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 13:00 a României, la Nyon, sediul UEFA. Urmând ca meciurile tur din cadrul sferturilor de finală să se disputa pe 9/10 aprilie, în vreme ce partidele retur sunt programate o săptămână mai târziu, 16/17 aprilie.

ADVERTISEMENT

Drumul spre Wembley va continua cu faza semifinalelor, cu meciurile tur programate pe 30 aprilie / 1 mai. Și retururile din nou o săptămână mai târziu, 7/8 mai. În fine, marea finală, pe legendarul stadion Wembley, va avea loc pe 1 iunie 2024. Este ultima ediție cu actualul format, iar din sezonul 2024-2025 se va trece la o ligă cu clasament comun pentru toate echipele participante în loc de faza grupelor.

Pentru tragerea la sorți care va avea loc la Nyon, procedura urmează să fie una foarte simplă. Nu vom avea capi de serie și nici restricții de țară sau de grupă. Vor putea juca între ele echipele din aceeași ligă națională, dar și cele care au fost în aceeași grupă, unde e cazul.

ADVERTISEMENT

UEFA schimbă total tragerile la sorți pentru faza grupelor începând cu ediția 2024-2025 din Champions League

Astfel, vom avea o singură urnă din care vor face parte toate cele opt echipe. Iar prima extrasă în cadrul fiecărui duel va fi gazdă în partida tur. De asemenea, tot joi va avea loc tragerea la sorți și pentru faza semifinalelor. Deci cele opt echipe își vor cunoaște traseul până pe Wembley.

De altfel, va exista o tragere la sorți pentru a se stabili și care va fi echipa gazdă în finala de pe Wembley. O chestiune care nu schimbă foarte mult datele finalei, ci are legătură mai mult cu modul în care vor fi împărțite vestiarele și alte chestiuni organizatorice.

ADVERTISEMENT

Tragerile la sorți cu bile, cum va fi și cea de vineri, vor avea loc mai rar începând cu viitorul sezon de UEFA Champions League. Asta pentru că ar fi imposibil de organizat pentru faza grupelor în noul format UEFA Champions League. Astfel, un calculator va genera meciurile pe care fiecare echipă le joacă împotriva adversarelor din fiecare urnă.

UEFA înlocuiește faza grupelor în Champions League cu așa numita League Stage. Fiecare echipă va disputa opt partide în cadrul acestei faze

Începând cu ediția viitoare a UEFA Champions League, faza grupelor va fi înlocuită cu așa numita League Stage. În care toate cele 36 de echipe vor avea un clasament comun. Urmând ca fiecare dintre ele să joace un total de opt meciuri. Vor fi patru urne valorice, iar fiecare echipă va înfrunta câte două adversare din fiecare urnă valorică.

ADVERTISEMENT

Primele 8 echipe se califică automat pentru optimile de finală, în vreme ce echipele de pe locurile 9-24 vor juca un play-off pentru a stabili care sunt celelalte 8 echipe care se califică în optimile de finală. Începând cu fazele eliminatorii vom avea din nou tragere la sorți cu bile, clasică.

 

ADVERTISEMENT
Tags: