Fotbal international

Borussia Dortmund îl desființează pe Ovidiu Hațegan! Nu doar fanii au luat foc: „E ăla care a fost cu Colțescu?”

06.04.2021 | 23:19
Borussia Dortmund il desfiinteaza pe Ovidiu Hategan Nu doar fanii au luat foc E ala care a fost cu Coltescu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan se află în centrul unui scandal de proporții la pauza meciului dintre Manchester City și Borussia Dortmund, când a luat două decizii controversate.

Centralul român a fost desființat pe rețelele de socializare de fanii Borussiei și mai multe pagini dedicate fotbalului, dar și contul oficial de Twitter al Borussiei Dortmund au reacționat la deciziile luate de Hațegan.

ADVERTISEMENT

Pentru Ovidiu Hațegan este primul meci pe care îl arbitrează în Champions League, după meciul de pomină dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, în care Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism.

Borussia Dortmund îl desființează pe Ovidiu Hațegan: „E ăla care a fost cu Colțescu”

Din păcate, deciziile controversate ale lui Ovidiu Hațegan au scos la suprafață și faptul că fanii francezi nu l-au uitat nici pe el după scandalul de rasism în care a fost implicat Sebastian Colțescu. „E ăla care a fost central la meciul lui Colțescu, nu?”, a întrebat retoric un fan francez pe Twitter.

ADVERTISEMENT
Reacția unui fan francez pe Twitter. Sursă foto: twitter.com
Reacția unui fan francez pe Twitter. Sursă foto: twitter.com

Ovidiu Hațegan a fost ținta atacurilor fanilor Borussiei Dortmund pe rețelele de socializare, iar pagina „101GreatGoals” l-a ironizat pe român și a scris că a fost cel mai bun transfer făcut de Manchester City.

Man City’s biggest signing this season ?

Publicată de 101 Great Goals.com pe Marţi, 6 aprilie 2021

Mai mult decât atât, contul oficial de Twitter al Borussiei Dortmund a pus trei semne de întrebare, lăsate sugestiv pentru deciziile luate de Ovidiu Hațegan.

ADVERTISEMENT
Mesajul contului de Twitter al Borussiei Dortmund. Sursă foto: Twitter.com
Mesajul contului de Twitter al Borussiei Dortmund. Sursă foto: Twitter.com

Totodată, și jurnalistul Rob Harris a intervenit și a încercat să înțeleagă motivul pentru care Hațegan nu a lăsat jocul să continue, după care să ia decizia folosind VAR-ul:

„Egalarea lui Bellingham pentru Dortmund în meciul cu City a fost anulată și arată că arbitri ca Ovidiu Hațegan pot avea toată tehnologia la dispoziție pentru a lua decizii, dar continuă să greșească”.

ADVERTISEMENT
Mesajul postat de Rob Harris. Sursă foto: twitter.com
Mesajul postat de Rob Harris. Sursă foto: twitter.com

Deciziile controversate ale lui Ovidiu Hațegan în City – Dortmund

Prima decizie controversată a lui Ovidiu Hațegan a venit în minutul 30, atunci când a dicat penalty la un duel din careu între Emre Can și Rodri, dar VAR-ul a intervenit și a anulat decizia.

Totuși, Ovidiu Hațegan nu a anulat și decizia de a-i acorda cartonașul galben lui Emre Can, mijlocașul lui Dortmund neînțelegând de ce a fost pedepsit și a protestat secunde bune, dar „centralul” nu a fost de înduplecat.

A doua fază a venit la o greșeală a lui Ederson, iar pe reluările TV s-a văzut că Jude Bellingham ajunge primul la minge, însă Hațegan a dictat fault la portar și i-a dat cartonașul galben tânărului mijlocaș, care ar fi înscris cu poarta goală. Arbitrul român nu a așteptat ca fază să se încheie ca mai apoi să verifice VAR-ul.

ADVERTISEMENT