News

Vaccin eficient contra tuturor tulpinilor de Coronavirus cunoscute! Cât de aproape de aprobare este și cine îl produce

BriLife este eficient vaccin contra tuturor tulpinilor COVID-19, spun cercetătorii israelieni. Serul dezvoltat în Israel ar putea reprezenta cheia pentru încheierea pandemiei de COVID-19, consideră producătorii.
16.11.2021 | 12:13
Vaccin eficient contra tuturor tulpinilor de Coronavirus cunoscute Cat de aproape de aprobare este si cine il produce
ADVERTISEMENT

Noul vaccin al Israelului, ar putea fi un factor de succes atât pentru această țară, dar și pentru toată lumea, în lupta contra răspândirii coronavirusului și a mutațiilor sale, transmite Jerusalem Post.

BriLife ar fi mai eficient contra tulpinilor COVID-19

Întreprinderea farmaceutică din SUA, cu numele de NeuroRx, a obținut drepturile exclusive pentru dezvoltarea, producția și punerea pe piață la nivel mondial a vaccinului israelian, denumit BriLife, în timpul acestei veri.

ADVERTISEMENT

„Există o inovație asociată cu vaccinul israelian care, potențial, abordează acest virus mult mai bine decât alte tehnologii”, a precizat Dr. Jonathan Javitt, directorul general al NeuroRx.

Acest vaccin-candidat a fost conceput inițial la Institutul israelian de cercetare biologică (IIBR), care lucrează sub egida biroului prim-ministrului Israelului și în colaborare cu Ministerul Apărării din aceeași țară.

ADVERTISEMENT

Abilitățile tehnice și strategice ale institutului sunt ținute la secret, însă în această săptămână The Jerusalem Post a obținut acces la noi date care demonstrează că BriLife ar fi mai eficient contra mutațiilor și ar produce imunitate de lungă durată.

În plus, datele primare colectate cu aproximativ o lună în urmă, în cadrul etapei a II-a a studiului BriLife din Israel, au indicat că numai unul din cei 200 de pacienți care au putu fi evaluați la acel stadiu s-a infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Rezultate promițătoare și încurajatoare

Prof. Yossi Caraco, directorul unității de cercetare clinică de la Hadassah, care a fost principalul cercetător al studiului, a menționat că astfel de date ar trebui analizate cu „precauție”, dar că sunt „promițătoare” și „încurajatoare”.

Vaccinul BriLife are la bază o structură utilizată de gigantul farmaceutic Merck & Co. în cazul vaccinului său contra Ebola, și a fost astfel supusă validării în toată lumea, de mai mulți ani, și s-a demonstrat că e atât sigură, cât și eficientă.

ADVERTISEMENT

„Am optat pentru o abordare care este, pe de o parte, modernă și, pe de altă parte, mai conservatoare și mai puțin îndrăzneață decât au ales ceilalți producători de vaccinuri”, a spus profesorul Shmuel Shapira, care este și creatorul vaccinului coronavirus BriLife din Israel.

Ce este vaccinul BriLife?

BriLife reprezintă un vaccin pe bază de vectori virali. Oamenii de știință au luat virusul stomatitei veziculare (VSV) și l-au modificat genetic pentru a exprima, pe învelișul său, proteina spike a noului coronavirus.

Astfel, după ce este injectat, vaccinul nu provoacă boala. Dar corpul recunoaște proteina spike și încearcă să producă o reacție imunologică. În plus, spre de deosebire de alte vaccinuri, acest ser ecționează exact la celulele pulmonare, cele vizate de noul coronavirus.

„Este ca și cum ai contracta un virus precum coronavirusul fără a avea boala (…) Apoi, dacă se întâmplă să fii expus la coronavirusul real, răspunsul imunologic care a fost declanșat de vaccin va preveni infecția”, a mai explicat Prof. Yossi Caraco.

ADVERTISEMENT
Tags: