News

Bucureştiul intră în reparaţii capitale. Lista străzilor care vor deveni șantiere pentru şase luni de zile. Se întâmplă în toate sectoarele

Bucureştiul intră în reparaţii capitale. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan. Lucrările se vor desfășura în toate sectoarele.
28.06.2023 | 21:32
Bucurestiul intra in reparatii capitale Lista strazilor care vor deveni santiere pentru sase luni de zile Se intampla in toate sectoarele
Bucureştiul intră în reparaţii capitale. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Bucureştiul intră în reparaţii capitale, potrivit unui anunț al primarului general Nicușor Dan. Pentru șase luni de zile mai multe străzi din toate sectoarele Capitalei vor intra într-un proces de modernizare.

Bucureştiul intră în reparaţii capitale pentru următoarea jumătate de an

Lucrările de reparații la carosabil și pe trotuare au început încă de săptămâna trecută. Conform anunțului edilului, în următoarea jumătate de an vor fi desfășurate reparații pe 78 de artere din București. Printre acestea se numără Șoseaua Pipera, Șoseaua Fundeni, Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Mihai Bravu, Bd. Unirii, Splaiul Unirii, Splaiul Independenței, Bd. Timișoara.

ADVERTISEMENT

„Sunt reparate trotuarele aferente unui număr de 24 de străzi și bulevarde.În aceeași perioadă, se trasează marcaje rutiere pe 50 de artere intens circulate precum Șoseaua Kiseleff, Bd. Aviatorilor, Bd. Charles de Gaulle, Calea Floreasca, Bd. Mihai Bravu, Șoseaua Grozăvești, Splaiul Independenței, Bd. Poligrafiei, Bd. Bucureștii Noi”, a transmis Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei mai spune că vor fi trasate marcaje în zona a 24 de școli și grădinițe. De asemenea, vor fi montate indicatoare rutiere „trecere pentru pietoni” în 80 de zone în care erau necesare aceste schimbări.

ADVERTISEMENT

„Totodată, se trasează marcaje specifice unităților de învățământ în jurul a 24 de școli, grădinițe și licee, precum Colegiul Național Mihai Viteazu, Școala nr. 56, Școala nr. 24, Școala nr. 27, Școala nr. 139, Școala nr. 147, Șoala nr. 130, Grădinița nr. 245.

În cadrul lucrărilor, se montează și indicatoare rutiere “trecere pentru pietoni” cu lămpi cu leduri și alimentate de la panou fotovoltaic care marchează trecerile pentru pietoni în 80 de locații.”, a adăugat primarul Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Piața Unirii va fi decopertată pentru următorii doi ani

Amintim că la jumătatea acestei luni, primarul general al Capitalei a anunțat că vor fi demarate lucrări de infrastructură și în centrul Bucureștiului. Piața Unirii va fi decopertată pentru următorii doi ani.

Consolidările vor fi realizate pentru refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița. Deși lucrările vor crea haos în traficul din centrul Capitalei, edilul a punctat că acestea sunt necesare, deoarece există pericolul să se prăbușească planșeul.

ADVERTISEMENT

”Zona Unirii va fi decopertată. Pentru moment, problema pe care o avem acolo este cu planșeul, care este foarte degradat. Planșeul urmează cursul râului Dâmbovița. Deasupra planșeului este și metroul și Pasajul”, a declarat Nicușor Dan, în timpul unei emisiuni la Digi 24.

ADVERTISEMENT