News

Bucureștiul, invadat de ploșnițe. Cum scăpăm de aceste insecte

Invazie neașteptată de ploșnițe, în București. Fenomenul pare să fi scăpat de sub control.
03.02.2024 | 15:31
Bucurestiul invadat de plosnite Cum scapam de aceste insecte
Bucureștenii apelează tot mai des la firmele de dezinsecție, după ce Capitala a fost invadată de ploșnițe / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În plină iarnă, Capitala se confruntă cu un fenomen mai mai puțin obișnuit. Este invazie de ploșnițe, iar bucureștenii caută disperați soluții pentru a scăpa de aceste insecte.

Invazie de ploșnițe în căminele bucureștene

În ciuda faptului că autoritățile nu recunosc oficial fenomenul, la Primăria Capitalei se strâng tot mai multe sesizări care solicită ajutor în cazul invaziei de ploșnițe. Până acum, municipalitatea nu a luat și nici nu a anunțat vreo măsură.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, Direcția de Sănătate Publică București a amendat deja Universitatea din Capitală, după ce mai mulți studenți au anunțat că nu mai pot locui în cămin din cauza ploșnițelor. Tinerii susțin că insectele au invadat camerele și îi mușcă în timpul nopții.

De asemenea, un cunoscut lanț de magazine de mobilă a recunoscut, recent, că are probleme din cauza ploșnițelor, după ce insectele au ajuns într-un depozit din sectorul 3.

ADVERTISEMENT

Cum scăpăm de ploșnițe

Au fost raportate mai multe solicitări către firmele de dezinsecție, care aproape că nu mai fac față cererii, informează Antena 3.

O astfel de intervenție costă 200 de lei, în cazul garsonierelor și 300 de lei pentru apartamentele cu două camere. În cazul imobilelor mai mari, prețurile cresc succesiv.

ADVERTISEMENT

O dezinsecție profesională se face în două sau chiar trei etape, în funcție de gradul de infestare. Operațiunea constă în tratamente termice specifice, atât la temperaturi înalte (peste 50 de grade) cât și la foarte joase (minus 20 de grade).

Insectele se ascund în locurile întunecate și ies noaptea să se hrănească

Ploșnițele sunt insecte plate, de mici dimensiuni, care se ascund în lemn. Pe timpul nopții, acestea se hrănesc cu sânge. Ele nu sunt purtătoare de boli, însă înțepătura lor se poate infecta.

ADVERTISEMENT

Ploșnițele intră foarte ușor în apartament și se înmulțesc rapid, tocmai de aceea sunt și foarte greu de combătut. Ele se ascund în locuri greu accesibile, cum ar fi tăblia patului, colțurile mobilei sau cusătura saltelei.

Insecta este atrasă de căldura pe care o emit oamenii în timpul somnului. Ele se feresc de lumină, de aceea sunt aproape invizibile pe timpul zilei.

ADVERTISEMENT