News

Bucureștiul stă pe un butoi de pulbere după uciderea lui Emi Pian. Amenințări fără precedent între clanuri, pe internet

06.08.2020 | 21:55
Bucurestiul sta pe un butoi de pulbere dupa uciderea lui Emi Pian Amenintari fara precedent intre clanuri pe internet
Emi Pian a fost asasinat în noaptea de luni spre marți
ADVERTISEMENT

Cu toate că avocatul familiei lui Emi Pian a declarat că nu va exista niciun război între clanuri după moartea interlopului, reacțiile de pe internet sunt contradictorii.

De exemplu, la nici 48 de ore de la moartea lui Pian, haosul stă să izbucnească pe străzile din București, în condițiile în care Poliția nu are momentan nicio rezolvare la situația iscată.

ADVERTISEMENT

Piam a fost ucis, însă nimeni nu vorbește deschis despre identitatea criminalului, în timp ce amenințările curg pe internet.

Războiul între clanurile de interlopi stă să izbucnească în București

„Duceti-vă la Miliţie, luaţi-vă protecţie! Nu scăpaţi! Ce a ajuns oaia să se dea la lup? Vorbim, timpul le rezolvă pe toate! Vă ştiţi voi!”, a amenințat un apropiat al lui Pian, imediat după uciderea interlopului.

ADVERTISEMENT

„Știți voi mai bine, răzbunare mare va fi între voi. Dumnezeu să vă dea putere să treceți peste tot”, a completat un alt războinic, potrivit Observatornews.ro.

Agresorul ar fi Richard Piticu’, care se află acum sub pază la Spitalul Elias, fiind rănit grav în altercație. Cel mai probabil, după externare, va fi audiat și reținut.

ADVERTISEMENT

Situația e foarte complicată în condițiile în care clanurile respectă anumite reguli clare, precum orice grupare mafiotă și există o formă de „omerta” care le interzice interlopilor să colaboreze cu polițiștii.

Omertà este o atitudine populară și cod de onoare, comun în zonele din sudul Italiei, cum ar fi Sicilia, Calabria, Campania unde organizații criminale ca Mafia, ‘Ndrangheta și Camorra sunt puternice. O definiție comună este „codul de tăcere”.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, atacatorul ar putea scăpa de ani grei de închisoare pentru că medicii legiști ar fi stabilit că Emi Pian ar fi murit din cauza unui infarct, nu din cauza tăieturilor.

Avocatul lui Pian a dezmințit teoria și susține că interlopul a murit din cauza tăieturilor: „Cauza decesului în niciun caz nu a fost un atac de cord, nu a avut treabă cu vreun consum de droguri, ci pur și simplu a fost secționată artera femurală a piciorului drept. Nu va exista răzbunare, nu va exista război. În urmă cu trei ani fratele lui mototolea, Elvis Pian, a fost tăiat în zona gâtului. Timp de trei ani nimeni nu a căutat răzbunare”.

În replică, premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj clar clanurilor din București: „Avem o bătălie constantă contra acestor clanuri care încalcă legea. Eu am transmis mesajul meu clar: fără milă!”.

ADVERTISEMENT