Fotbal international

Ca la Hollywood! Cum și-a negociat belgianul Kevin De Bruyne noul contract cu Manchester City

09.04.2021 | 15:54
Ca la Hollywood Cum sia negociat belgianul Kevin De Bruyne noul contract cu Manchester City
ADVERTISEMENT

Internaționalul belgian Kevin De Bruyne s-a inspirat dintr-o producție Hollywoodiană în negocierile cu Manchester City privind noul contract cu echipa pregătită de Pep Guardiola.

Fotbalistul a renunțat la servicii impresarilor și s-a prezentat la întâlnirea cu șefii clubului de pe Etihad Stadium însoțit doar de tatăl său și un avocat.

ADVERTISEMENT

Contractul fotbalistului era scadent abia în 2023, dar Pep Guardiola a ținut să-i ofere un nou angajament căpitanului său. Noua înțelegere este valabilă până în 2025.

Ce film l-a inspirat pe Kevin de Bruyne când și-a negociat noul contract cu Manchester City

Mai înainte să parafeze noul contract, Kevin De Bruyne a apelat la un specialist în analiza datelor. Platforma Qlur, fără a nominaliza ”specialistul”, a notat că acesta a analizat o mulțime de variabile și în majoritatea dintre acestea a rezultat că clientul său va deveni numărul 1 la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Sursa amintită a menționat că în analiza lui, ”specialistul” a luat în calcul potențialul jucătorilor din club, inclusiv cei de la echipa de tineret, pe baza cifrelor și a vârstei lor și l-a îndrumat pe belgian să semneze noul contract.

Fotbalistul a fost inspirat în decizia sa de a renunța la impresari de cartea „Moneyball: Arta de a învinge”, transpusă pe peliculă în 2011.

ADVERTISEMENT

Moneyball, un film bazat pe întâmplări reale

Pelicula Hollywoodiană redă o serie de evenimente reale, petrecute la începutul anilor 2000 când echipa de baseball Oakland Athletics, confruntată cu mari probleme financiare, a trebuit să găsească soluții alternative pentru a construi un lot competitiv.

Filmul redă eforturile managerul Billy Beane (interpretat de Brad Pitt) de a forma o echipă puternică apelând la analize de date, în detrimentul impresarilor. Astfe, Beane a apelat la un absolvent de Harvard (Jonah Hill) pentru a reconstrui echipa pe baza unor statistici matematice, iar metoda a avut succes.

ADVERTISEMENT

Kevin de Bruyne are 29 de ani și este evaluat în acest moment la 100 de milioane de euro. Joacă la Manchester City din 2015, când a fost achiziționat de la Wolfsburg pentru 76 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT