Sport

Cădere în clasament pentru Simona Halep: va părăsi Top 10 WTA începând de luni. Ce loc vor ocupa Sorana Cîrstea și Irina Begu

Simona Halep va coborî în clasament începând de luni. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon va ieși din Top 10 WTA.
21.10.2022 | 10:40
Cadere in clasament pentru Simona Halep va parasi Top 10 WTA incepand de luni Ce loc vor ocupa Sorana Cirstea si Irina Begu
Simona Halep va părăsi Top 10 WTA începând de luni. Sportiva din România revenise în vară între cele mai bune tenismene din lume. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit în vară în primele 10 jucătoare ale lumii, după victoria de la Toronto. Fostul lider WTA a anunțat după operația la nas că nu va mai juca tenis în 2022, iar astfel căderea în clasament era inevitabilă.

Simona Halep va ieși din Top 10 WTA începând de luni

În momentul în care Simona Halep a dezvăluit colaborarea cu Patrick Mouratoglou, cei doi au stabilit principalul obiectiv ca fiind revenirea în Top 10 WTA. Dubla campioană de Grand Slam a reușit să revină între cele mai bune jucătoare din lume, după ce a câștigat trofeul de la Toronto.

ADVERTISEMENT

Totuși, Simona Halep va ieși din Top 10 WTA începând de luni și va coborî până pe locul 12 WTA. Sportiva din România va avea 2.661 de puncte și nu va putea fi depășită de alte jucătoare, indiferent de rezultatele de la Guadalajara, turneu care se desfășoară în această săptămână.

În ceea ce privește situația celorlalte sportive din România, Sorana Cîrstea, care a anunțat, de asemenea, că nu va mai evolua la niciun turneu în 2022, se va clasa pe 39. Irina Begu va ocupa poziția a 33-a, iar Ana Bogan și Jaqueline Cristian se vor afla pe pozițiile 48, respectiv 82.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, șanse reale de a se califica la Turneul Campioanelor

Simona Halep se afla în cursa pentru calificarea la Turneul Campioanelor înainte de a anunța că nu va mai juca în 2022. În momentul acelei deciziii, sportiva din România se afla pe locul 8, ultimul care asigura calificarea la turneul ce se va desfășura anul acesta în Statele Unite.

Astfel, Simona Halep a fost depășită de tenismene precum Caroline Garcia, Daria Kasatkina sau Aryna Sabalenka. Un singur bilet a rămas disponibil, după ce primele 7 locuri au fost ocupate.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek, Ons Jabeur, Jessica Pegula, Coco Gauff, Caroline Garcia, Aryna Sabalenka și Daria Kasatkina și-au asigurat deja prezența la competiția din Statele Unite. Veronika Kudermetova și Maria Sakkari, ambele calificate în sferturile de la Guadalajara, luptă pentru ultima poziție.

Simona Halep va juca la două turnee demonstrative în finalul anului

După ce s-a retras din competițiile oficiale în acest an, Simona Halep a anunțat că va participa în luna decembrie la două turnee demonstrative. Primul dintre ele va avea loc la Johannesburg, în Africa de Sud. Sportiva din România va evolua la turneul caritabil care va avea loc în perioada 3-4 decembrie.

ADVERTISEMENT

Simona a fost invitată să se alăture luptei împotriva violenței bazate pe gen, iar marea campioană a acceptat propunerea. Sportiva în vârstă de 31 de ani se va angrena și în „Liga Mondială de Tenis”, competiție ce se va desfășura la Dubai, alături de nume mari din lumea tenisului, precum Novak Djokovic, Iga Swiatek sau Nick Kyrgios.

Este vorba despre un turneu demonstrativ, care va avea loc în perioada 19-24 decembrie pe Coca-Cola Arena. Se vor disputa meciuri de simplu și dublu-mixt.

ADVERTISEMENT