Life

Cadoul pe care să nu îl oferi niciodată de Crăciun. Poate deveni un pericol pentru sănătate, deși la prima vedere este un gest drăguț

Tu știi care e cadoul pe care să nu îl oferi niciodată de Crăciun? Poate deveni un pericol pentru sănătate deși este un gest frumos.
17.12.2023 | 10:28
Cadoul pe care sa nu il oferi niciodata de Craciun Poate deveni un pericol pentru sanatate desi la prima vedere este un gest dragut
Cadoul pe care să nu îl oferi niciodată de Crăciun. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cadoul pe care să nu îl oferi niciodată de Crăciun este de altfel și cel mai intens căutat în această perioadă. În special cuplurile aleg să îl achiziționeze pentru partenerul sau pentru partenera lor.

Cadoul pe care să nu îl oferi niciodată de Crăciun

Adevărul este însă că acest cadou nu este tocmai o idee bună. Pe cât de drăguț este și gestul și pe cât de plăcut poate fi să îl oferi, el poate pune în pericol sănătatea ta, dar și a partenerului tău.

ADVERTISEMENT

Cadoul pe care să nu îl oferi niciodată de Crăciun este chiar celebra pijama festivă. O știm cu toții, iar în această perioadă cel mai probabil este și la ofertă. De ce sunt periculoase pijamalele festive?

Specialiștii au tras un semnal de alarmă în acest context. Într-adevăr, pijamalele festive de Crăciun sunt călduroase, dar și confortabile. Iar nu puțini sunt cei care le folosesc iarna.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă că aceste pijamale au un efect negativ asupra sănătății și totodată pot afecta și calitatea somnului. Cum este posibil așa ceva? În primul rând e bine să luăm în calcul temperatura ideală din casă.

În dormitor e nevoie de 17-19 grade. Iar o pijama festivă de Crăciun va fi, evident, una groasă. Asta va crește temperatura corpului pe timpul nopții și de asemenea, poate genera probleme la nivelul pielii și chiar și un miros neplăcut.

ADVERTISEMENT

De ce pijamaua festivă de Crăciun nu e o alegere atât de bună

“Deși multora dintre noi ne place să ne bucurăm de sărbătoare și să ne punem pijamale asortate de Crăciun, dorim să oferim un avertisment celor care le poartă pentru a dormi.

În timp ce acestea pot fi o modalitate excelentă de a ne ține de cald în timpul vremii răcoroase, temperatura corpului nostru va crește în mod natural pe parcursul nopții, depășind temperatura optimă de somn de 17-19 grade.

ADVERTISEMENT

Materialul gros poate crea un mediu transpirat și inconfortabil pentru a dormi, care poate, de asemenea, să primească creaturi neplăcute, cum ar fi acarienii”, a explicat Rebecca Swain, expert în saltele de la Winstons Beds, potrivit Express.

Cadoul pe care să nu îl oferi niciodată de Crăciun poate crea și alte neplăceri. Dincolo de transpirație, care perturbă somnul, se poate ajunge și la anumite probleme dermatologice. În unele cazuri, cei care au pielea sensibilă se pot confrunta și cu erupții cutanate sau cu mâncărimi la nivelul pielii.

Un alt motiv pentru care să nu faci cadou o pijama festivă de Crăciun o reprezintă efectele adverse asupra saltelei. Dacă transpiri noaptea, fluidele pot ajunge să fie infiltrate în salteaua ta. Iar asta poate duce la deteriorarea materialului.

ADVERTISEMENT
Tags: