News

Călătorie cu peripeții pentru Maia Sandu. Probleme tehnice la avionul companiei low cost cu care a revenit la Chișinău

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a revenit la Chișinău mai târziu decât era programat, din cauza problemelor tehnice ale avionului care a decolat de la Berlin.
24.09.2022 | 20:41
Calatorie cu peripetii pentru Maia Sandu Probleme tehnice la avionul companiei low cost cu care a revenit la Chisinau
Maia Sandu a avut o întârziere de trei ore la revenirea în Republica Moldova. Foto: Facebook / Dragoș Galbur
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de peste Prut au notat că în prim-plan a fost un avion al companiei low cost Wizzair. Din cauza unor probleme tehnice, președinta Maia Sandu a fost nevoită să aștepte trei ore.

Maia Sandu nu renunță la cursele low cost

Doar după ce personalul specializat a terminat verificările tehnice, pasagerii care doreau să ajungă de la Berlin la Chișinău au aflat că aeronava poate decola.

ADVERTISEMENT

Printre ei s-a aflat și bloggerul Dragoș Galbur, care a postat o fotografie cu Maia Sandu și a lăudat-o pe președintă pentru că zboară cu o companie low cost.

Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență.

ADVERTISEMENT

Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur pe Facebook. Nu este pentru prima dată când charismatica președintă zboară cu un avion al unei companii low cost La începutul lunii mai, Maia Sandu decola spre Bruxelles cu o cursă low cost.

Întâlniri importante pentru președinta Republicii Moldova

Voi promova agenda europeană a țării noastre și joi, la Paris, unde voi discuta cu Președintele Emmanuel Macron. În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulți oficiali europeni, pentru a obține sprijinul de care țara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea euro-integrării”, spunea ea la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Amintim că președinta Republicii Moldova, a revenit la Chișinău vineri seara, după ce a efectuat mai multe vizite importante. Turneul a început cu participarea la funeraliile reginei Elisabeta a II-a și a continuat cu deplasarea la New York, pentru susținerea unui discurs în cadrul Adunării Generale a ONU.

Cu aceasă ocazie, șefa statului a participat la câteva evenimente în domeniul educației. De asemenea, a avut întâlniri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar și cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

ADVERTISEMENT

În același context, Maia Sandu a discutat și cu administratoarea USAID, Samantha Power, dar și cu președinții Austriei, Kazahstanului și alții. La întoarcerea în Europa, ea și-a programat o întrevedere cu Olaf Scholz, cancelarul german

 

 

ADVERTISEMENT