Sport

Calculele finalului de sezon în play-off. Cum pot lua titlul FCSB sau CFR Cluj. Toate scenariile posibile

Universitatea Craiova a ieșit din lupta la titlu, după ce CFR Cluj a învins-o pe FC Argeș, scor 6-0. Trupa lui Dan Petrescu ar putea deveni campioană matematic, înainte de ultima etapă.
08.05.2022 | 23:53
Calculele finalului de sezon in playoff Cum pot lua titlul FCSB sau CFR Cluj Toate scenariile posibile
ADVERTISEMENT
08-05-2022
20:54

Toate calculele pentru finalul sezonului în play-off

În etapa a 9-a din play-off-ul Ligii 1 se vor juca meciurile FC Voluntari – FCSB, programat sâmbătă, şi CFR Cluj – U Craiova, care se va juca duminică. FANATIK îţi prezintă calculele prin care vom avea finala pentru titlu, în ultima rundă a sezonului.

Scenariile prin care FCSB – CFR Cluj, din ultima etapă, va fi finala campionatului

  • FCSB şi CFR Cluj obţin câte 3 puncte în meciurile cu FC Voluntari, respectiv U Craiova. În ultima etapă, “roş-albaştrii” ar avea nevoie de o victorie pentru a câştiga titlul.
  • FCSB şi CFR Cluj obţin câte 1 punct în meciurile cu FC Voluntari, respectiv U Craiova. În ultima etapă, “roş-albaştrii” ar avea nevoie de o victorie pentru a câştiga titlul.
  • FCSB şi CFR Cluj pierd meciurile cu FC Voluntari, respectiv U Craiova. În ultima etapă, “roş-albaştrii” ar avea nevoie de o victorie pentru a câştiga titlul.
  • FCSB câştigă meciul cu FC Voluntari şi CFR Cluj obţine 1 punct în meciul cu U Craiova. În acest scenariu, “roş-albaştrii” fac 55 de puncte şi vor fi la egalitate cu ardelenii. În ultima etapă, FCSB va avea nevoie de o victorie pentru a câştiga titlul.
  • FCSB câştigă meciul cu FC Voluntari şi CFR Cluj pierde meciul cu U Craiova. În acest scenariu, “roş-albaştrii” urcă pe primul loc, cu 55 de puncte, iar campioana coboară pe 2, cu 54 de puncte. În ultima etapă, FCSB poate câştiga titlul dacă obţine cel puţin 1 punct în finala cu CFR Cluj.
  • FCSB remizează cu FC Voluntari şi CFR Cluj pierde cu U Craiova. În acest scenariu, “roş-albaştrii” fac 53 de puncte, iar ardelenii rămân la 54 de puncte. În ultima etapă, FCSB ar avea nevoie de o victorie pentru a câştiga titlul.

Cum poate câştiga CFR Cluj titlul în etapa a 9-a

  • FCSB face egal cu FC Voluntari şi CFR Cluj câştigă meciul cu U Craiova. În acest scenariu, CFR Cluj va avea un avans de 4 puncte înaintea ultimei etape.
  • FCSB pierde cu FC Voluntari şi CFR Cluj obţine cel puţin 1 punct cu U Craiova. În acest scenariu, CFR Cluj va avea un avans de 3 puncte înaintea ultimei etape, dar ia titlul şi dacă pierde derby-ul cu FCSB, din ultima rundă. În caz de egalitate de puncte, criteriul de departajare este poziţia ocupată la finalul sezonului regulat, unde CFR Cluj a fost pe primul loc, iar FCSB pe poziţia a 2-a.

Cum câştigă CFR Cluj titlul dacă pierde meciul cu U Craiova

  • Dacă CFR Cluj pierde cu U Craiova, iar FCSB obţine 1 punct cu FC Voluntari, ardelenii vor rămâne la 54 de puncte, iar “roş-albaştrii” vor ajunge la 53. În acest scenariu, campioana României ia titlul dacă va câştiga cel puţin 1 punct cu FCSB.
  • Dacă CFR Cluj pierde cu U Craiova, iar FCSB obţine 3 puncte cu FC Voluntari, ardelenii coboară pe locul 2, cu 54 de puncte, iar “roş-albaştrii” urcă pe primul loc, cu 55 de puncte. În acest scenariu, campioana României are nevoie obligatoriu de victorie în derby-ul cu FCSB
07-05-2022
20:21

Universitatea Craiova a ieșit din lupta la titlu

Universitatea Craiova a ieșit, în mod oficial, din lupta la titlu, după ce CFR Cluj a zdrobit-o pe FC Argeș, scor 6-0.

În cazul în care FCSB va pierde derby-ul cu Universitatea Craiova de duminică, CFR Cluj va putea deveni campionă înaintea meciului cu FCSB, din ultima etapă. În acest scenariu, trupa lui Dan Petrescu ar avea nevoie doar de o remiză în penultima etapă din play-off, când o va întâlni, acasă, pe Universitatea Craiova, pentru a deveni campioană matematic.

Etapa a 8-a din play-off ar putea să simplifice calculele în lupta la titlu. CFR Cluj, FCSB şi U Craiova se duelează pentru trofeul din Casa Pariurilor Liga 1, însă oltenii ar putea să iasă din acest duel, chiar înaintea derby-ului cu “roş-albaştrii” de duminică, de la ora 19:30. Plecând de la premiza că CFR Cluj îşi va câştiga meciul cu FC Argeş, FANATIK îţi prezintă cele trei scenarii legate de derby-ul dintre U Craiova şi FCSB.

U Craiova îşi ia adio de la titlu dacă CFR Cluj o bate pe FC Argeş

Sâmbătă, de la ora 20:30, este programat meciul FC Argeş – CFR Cluj, care o poate scoate pe U Craiova din cărţile pentru lupta la titlu. În cazul unui succes al campioanei României, distanţa între trupa lui Dan Petrescu şi formaţia din Bănie ajunge la 9 puncte cu trei meciuri rămase pentru olteni înainte de finalul sezonului. Astfel, U Craiova iese și matematic din lupta la titlu, chiar dacă îşi câştigă toate meciurile şi ardelenii pierd pe linie.

ADVERTISEMENT

La egalitate de puncte, criteriul de departajare este oferit de poziţia din clasamentul de la finalul sezonului regulat, când CFR Cluj ocupa primul loc şi U Craiova era pe poziţia a treia. Cum FC Argeş a fost ciuca bătăilor în play-off, cu un succes şi şase înfrângeri, varianta unei victorii a clujenilor este extrem de plauzibilă. Astfel, la ora derby-ului dintre U Craiova şi FCSB, oltenii ar mai avea miza apropierii de locul 2, în timp ce echipa lui Toni Petrea va vrea să nu piardă contactul cu CFR Cluj.

Clasamentul în play-off-ul din Liga 1 înainte de U Craiova – FCSB, dacă CFR Cluj o bate pe FC Argeş

  1. CFR Cluj – 54 puncte (2 meciuri de jucat)
  2. FCSB – 49 puncte (3 meciuri de jucat)
  3. U Craiova – 45 puncte (3 meciuri de jucat)
ADVERTISEMENT

Programul în lupta la titlu din Casa Pariurilor Liga 1

  • CFR Cluj – FC Argeş (deplasare), U Craiova (acasă), FCSB (deplasare)
  • FCSB – U Craiova (deplasare), FC Voluntari (deplasare), CFR Cluj (acasă)
  • U Craiova – FCSB (acasă), CFR Cluj (deplasare), Farul (acasă)

Ce se întâmplă dacă FCSB câştigă derby-ul cu U Craiova. Şanse mari pentru o finală la titlu în ultima etapă

O victorie a celor de la FCSB în Bănie ar însemna că U Craiova este sigură că nu va urca mai sus de locul 3, pentru că “roş-albaştrii” s-ar distanţa la 7 puncte, cu două etape înainte de final. Oltenii s-ar concentra 100% la returul semifinalei cu Sepsi Sfântu Gheorghe, meci programat joi, 12 mai, de la ora 19:30, din moment ce câştigarea Cupei României i-ar aduce calificarea directă în preliminariile Conference League.

ADVERTISEMENT

În acest scenariu, FCSB şi-ar continua lupta cu CFR Cluj pentru titlu, iar pentru vicecampioana României ar urma un meci mai mult decât la îndemână. În etapa a 9-a, “roş-albaştrii” se vor duela cu FC Voluntari, în weekend-ul 14-15 mai, când CFR Cluj primeşte vizita Craiovei. Ilfovenii sunt favoriţi la calificarea în finală, după 2-0 cu FC Argeş în turul semifinalelor, iar meciul cu FCSB se va juca după manşa retur. În cazul unei calificări în ultimul act, echipa lui Liviu Ciobotariu ar fi concentrată pe finala Cupei României, programată pe 19 mai, şi ar urma să-şi menajeze jucătorii importanţi.

Exceptând situaţia în care CFR Cluj câştigă meciul cu U Craiova din etapa a 9-a, iar FCSB ia cel mult 1 punct cu FC Voluntari, în ultima rundă vom avea finala campionatului, cu titlul pe masă.

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj poate câştiga titlul în etapa a 9-a doar printr-o minune. Ardelenii ar avea nevoie de un succes cu U Craiova, iar FCSB să ia cel mult 1 punct cu FC Voluntari
  • FCSB rămâne în lupta pentru titlu, la 2 puncte în spatele lui CFR Cluj, şi poate urca pe locul 1 dacă o bate pe FC Voluntari şi ardelenii pierd meciul cu U Craiova
  • U Craiova rămâne pe locul 3, fără şanse să treacă de FCSB în clasament

Clasamentul în play-off-ul din Liga 1 dacă FCSB şi CFR Cluj câştigă în etapa a 8-a

  1. CFR Cluj – 54 puncte (2 meciuri rămase)
  2. FCSB – 52 puncte (2 meciuri rămase)
  3. U Craiova – 45 puncte (2 meciuri rămase)

Ce se întâmplă dacă FCSB remizează cu U Craiova: CFR Cluj îşi poate asigura titlul în etapa a 9-a

În cazul unei remize în U Craiova – FCSB, CFR Cluj ar avea un avans de 4 puncte, înainte de ultimele două etape, şi un succes cu oltenii, în etapa a 9-a, ar fi echivalent cu un nou titlu câştigat.

FCSB nu ar mai fi la mâna la ei în lupta pentru titlu şi ar avea nevoie ca CFR Cluj să se împiedice pe teren propriu cu U Craiova. Oltenii ar putea să spere la locul 2, dar ar avea nevoie de o surpriză a lui FC Voluntari în duelul cu “roş-albaştrii” şi de un succes contra campioanei României. Chiar şi în acest scenariu, oltenii ar mai avea nevoie de încă un pas greşit al celor de la FCSB.

  • CFR Cluj se distanţează la 4 puncte şi poate câştiga titlul, în etapa a 9-a, dacă o învinge pe U Craiova, în Gruia
  • FCSB nu ar mai fi la mâna ei în lupta pentru titlu şi ar avea nevoie de o victorie cu FC Voluntari, coroborată cu o remiză sau un suces al Craiovei pe terenul lui CFR Cluj
  • U Craiova s-ar afla la 4 puncte în spatele FCSB-ului şi ar fi obligată să câştige în Gruia, cu CFR Cluj, dar şi să aştepte o surpriză în meciul “roş-albaştrilor” cu FC Voluntari, pentru a mai spera la locul 2

Clasamentul în play-off-ul din Liga 1 dacă FCSB remizează cu U Craiova şi CFR Cluj câştigă în etapa a 8-a

  1. CFR Cluj – 54 puncte (2 meciuri rămase)
  2. FCSB – 50 puncte (2 meciuri rămase)
  3. U Craiova – 46 puncte (2 meciuri rămase)

Ce se întâmplă dacă U Craiova câştigă derby-ul cu FCSB: CFR Cluj, la 1 punct de un nou titlu de campioană

O victorie a Univeristăţii Craiova în derby-ul cu FCSB ar fi scenariul ideal pentru CFR Cluj. Ardelenii ar avea nevoie de 1 punct în meciul cu oltenii, din etapa a 9-a, pentru a-şi asigura un nou titlu de campioană. Trupa lui Dan Petrescu ar ajunge la 55 de puncte, iar FCSB ar avea 52 de puncte, în cazul unui succes destul de probabil cu FC Voluntari.

Cum cele două rivale nu au beneficiat de rotunjirea cu 0,5 la înjumătăţirea punctelor, următorul criteriu în caz de egalitate este legat de poziţia din clasamentul final al sezonului regulat, unde CFR Cluj a fost pe primul loc şi FCSB pe poziţia secundă.

Pentru U Craiova, victoria în derby-ul de duminică ar însemna apropierea la 1 punct de locul 2, însă un egal cu CFR Cluj, în etapa a 9-a, ar fi echivalent cu ratarea poziţiei a doua. Cu o victorie în meciul cu Voluntari, FCSB ar ajunge la 52 de puncte, iar oltenii, cu egal la Cluj, ar fi la 49 de puncte. Chiar dacă “roş-albaştrii” ar pierde derby-ul cu CFR şi Craiova ar câştiga cu Farul, tot echipa lui Toni Petrea ar fi pe locul 2, datorită criteriului de departajare.

  • CFR Cluj se distanţează la 5 puncte şi poate câştiga titlul dacă obţine cel puţin 1 punct în meciul cu U Craiova, din Gruia
  • FCSB are nevoie de un succes cu FC Voluntari, în penultima etapă, şi ca U Craiova s-o învingă pe CFR Cluj pentru a mai spera la titlu
  • U Craiova poate urca pe locul 2 dacă o bate pe CFR Cluj, iar FCSB obţine cel mult 1 punct cu FC Voluntari

Clasamentul în play-off-ul din Liga 1 dacă U Craiova şi CFR Cluj câştigă în etapa a 8-a

  1. CFR Cluj – 54 puncte (2 meciuri rămase)
  2. FCSB – 49 puncte (2 meciuri rămase)
  3. U Craiova – 48 puncte (2 meciuri rămase)
ADVERTISEMENT
Tags: