Sport

Calculele în play-off după FC Voluntari – FCSB 2-2! De ce rezultat are nevoie CFR Cluj ca să ia titlul după derby-ul cu U Craiova

Cum arată calculele la titlul de campioană a României după FC Voluntari - FCSB 2-2. Ce rezultat îi poate aduce titlul lui CFR Cluj la finalul meciului cu U Craiova.
14.05.2022 | 22:56
Calculele in playoff dupa FC Voluntari  FCSB 22 De ce rezultat are nevoie CFR Cluj ca sa ia titlul dupa derbyul cu U Craiova
Cum arată calculele la titlu după FC Voluntari - FCSB 2-2
ADVERTISEMENT

FCSB a remizat cu FC Voluntari, scor 2-2, în penultima etapă din play-off şi nu mai este la mâna ei în lupta la titlu. CFR Cluj o întâlneşte duminică, de la ora 21:30, pe U Craiova, iar campioana României poate câştiga titlul pe teren propriu.

Cum câştigă CFR Cluj titlul după ce FCSB a remizat cu FC Voluntari

Pentru a câştiga titlul la finalul meciului cu U Craiova, CFR Cluj trebuie să câştige derby-ul cu oltenii. În acest scenariu, ardelenii ar urma să aibă 57 de puncte şi distanţa faţă de FCSB ar fi de 4 puncte înainte de ultima etapă din play-off.

ADVERTISEMENT

Orice alt rezultat înregistrat în derby-ul din Gruia, de duminică seară, ar însemna că FCSB şi CFR Cluj se vor duela pe 22 mai, de la ora 20:30, cu trofeul pe masă la Buzău.

Cum mai poate câştiga FCSB titlul după remiza cu FC Voluntari

În primul rând, FCSB trebuie să spere că U Craiova o va încurca pe CFR Cluj în meciul de duminică. Indiferent de rezultatul din Gruia, “roş-albaştrii” sunt în continuare obligaţi să câştige partida din ultima etapă, cu ardelenii, dacă vor să pună mâna pe titlu.

ADVERTISEMENT

Dacă CFR Cluj remizează cu U Craiova, ardelenii vor avea 55 de puncte, cu 2 puncte mai mult decât FCSB. În cazul unei înfrângeri, campioana României ar rămâne la 54 de puncte şi cu un avans minim faţă de rivala la titlu.

Buzău, locul finalei de titlu dintre FCSB şi CFR Cluj

În weekend-ul când are loc ultima etapă din play-off, Arena Naţională este indisponibilă, după ce stadionul va fi preluat de organizatorii Festivalului Saga. FCSB a făcut repetate demersuri să joace meciul din ultima etapă pe “Ghencea”, însă s-a lovit de refuzul oficialilor de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, meciul FCSB – CFR Cluj, finala la titlu în Casa Pariurilor Liga 1, se va juca la Buzău. Anunţul oficial a venit înaintea partidei cu FC Voluntari care a fost, la rândul ei, mutată de pe stadionul “Anghel Iordănescu” pe Arena Naţională.

“Eforturile tuturor celor care ne-au alungat din nou, probabil zâmbind, din București au fost încununate de succes. Prin urmare, meciul în care sperăm să jucăm pentru titlu se va disputa la Buzău, acolo unde mereu am fost primiți cu brațele deschise.

ADVERTISEMENT

Ce nu înțeleg factorii ăștia de decizie este faptul că românii empatizează enorm cu cei nedreptățiți. Ei vor pierde la alegeri, noi vom câștiga suporteri”, era mesajul postat de Mihai Stoica, prin care anunţa că finala la titlu se va juca la Buzău.

FCSB nu a pierdut ultimele două meciuri cu CFR Cluj

Pe 29 august 2021, în turul sezonului regulat, CFR Cluj a învins-o ultima oară pe FCSB. În Gruia, ardelenii s-au impus clar, scor 4-1, prin golurile marcate de Billel Omrani, Runar Mar Sigurjonsson, Ciprian Deac şi Denis Alibec. Ianis Stoica reuşea, în minutul 90, să marcheze golul de onoare.

În returul sezonului regulat, pe 23 ianuarie, FCSB şi CFR Cluj au terminat la egalitate, după un meci spectaculos, scor 3-3. “Roş-albaştrii” obţineau punctul prin golul marcat de Iulian Cristea în minutul 90+3.

FCSB a câştigat ultimul derby cu CFR Cluj, în turul play-off-ului, pe 17 aprilie. În urmă cu o lună, Octavian Popescu înscria singurul al meciului jucat în Gruia.

ADVERTISEMENT