Life

Calendar ortodox 17 martie 2023. Rugăciunea de ajutor care se spune către omul lui Dumnezeu

Calendar ortodox 17 martie 2023. Sfântul important care e prăznuit în această zi. Rugăciunea de ajutor către omul lui Dumnezeu.
17.03.2023 | 00:20
Calendar ortodox 17 martie 2023 Rugaciunea de ajutor care se spune catre omul lui Dumnezeu
Ce sfânt este prăznuit pe 17 martie 2023. Sursa foto: ziarullumina.ro
ADVERTISEMENT

Calendar ortodox pentru ziua de 17 martie 2023. În această zi este prăznuit un sfânt care a avut un rol foarte important, chiar dacă nu este marcat cu cruce roșie.

Calendar ortodox 17 martie 2023. Ce sfânt important este prăznuit

Pe 17 martie 2023 este sărbătorit Sfântul Alexie, considerat un exemplu de dragoste și jertfă. Este considerat, totodată, un patron al viețuitoarelor care iernează sub pământ, în scorburi, pietre sau în ape. Despre ele se spune că se trezesc la viață în această zi și își reiau mersul obișnuit.

ADVERTISEMENT

Împotriva voinței sale, Alexie a fost cununat cu o fecioară încuviințată. A plecat de acasă în noaptea nunții, iar timp de 18 ani a stat ascuns, în rugăciune. Se îmbrăca sărăcăcios, motiv pentru care nimeni nu știa cine e. Astfel, a decis să se întoarcă la locuința tatălui său, unde să-și petreacă timpul în pocăință.

Atunci când a ajuns la casa părintească, nimeni nu l-a mai recunoscut pe Alexie. Toată lumea îl batjocorea. Cu toate acestea, omul lui Dumnezeu nu se temea. Acesta continua să se roage și să facă voia Domnului.

ADVERTISEMENT

A scris o scrisoare pe patul de moarte și și-a dat ultima suflare cu ea în mână. După aceea s-a descoperit că era el, care a stat ca o slugă în casa părintească, timp de 17 ani, pentru a putea urma Cuvântul Lui fără pericol.

Rugăciune către Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu

Aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Alexie. Acesta este considerat omul lui Dumnezeu. Se spune că cei care se roagă la acest sfânt vor fi ajutați imediat de la acesta.

ADVERTISEMENT

Sfântul Alexie are o putere mare, care e ascultată imediat. Poți rosti această rugăciune atunci când simți nevoia să ai parte de un sprijin, în orice moment al zilei. Astfel, vei primi ajutorul de care ai nevoie de la acest sfânt.

“O, mare bineplăcute al lui Hristos, sfinte omule al lui Dumnezeu Alexie, care cu sufletul stai în cer înaintea Tronului Domnului, iar pe pământ săvârșești minuni felurite cu harul cel dat ție de Sus! Caută cu milostivire spre cei ce stau înaintea sfintei tale icoane și se roagă cu umilință, cerând de la tine ajutor și acoperire.

ADVERTISEMENT

Tinde spre Domnul Dumnezeu, rugându-te, cinstitele tale mâini și cere pentru noi de la Dânsul lăsarea greșalelor noastre celor de voie și celor fără de voie, pentru cei bolnavi vindecare, pentru cei năpăstuiți ocrotire, pentru cei necăjiți mângâiere, pentru cei aflați în restriști grabnic ajutor, iar pentru toți cei ce te cinstesc sfârșit pașnic și creștinesc al vieții și răspuns bun la Infricoșătoarea Judecată a lui Hristos.

Așa, bineplăcutule al lui Dumnezeu, nu fă de rușine nădejdea noastră, pe care după Dumnezeu și după Născătoarea de Dumnezeu la tine o punem, ci fii nouă ajutător și acoperitor spre mântuire, ca primind, cu rugăciunile tale, har și milostivire de la Domnul, să preaslăvim iubirea de oameni a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, Unuia Dumnezeu în Treime slăvit și închinat, precum și sfânta ta mijlocire, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

ADVERTISEMENT