Sport

Calificarea naționalei României la Euro 2024, subiect de film: ”Dacă ei bagă o alunecare, noi băgăm două”. Imagini din culise: când va intra pelicula în cinematografe

“În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” este titlul filmului care va spune povestea calificării ”tricolorilor” la Euro 2024.
08.03.2024 | 15:59
filmul "În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania"
ADVERTISEMENT

Reprezentativa noastră a ajuns după o pauză de 8 ani la turneul final. În urma tragerii la sorți s-a stabilit că selecționata noastră va întâlni în faza grupelor naționalele Belgiei, Slovaciei și învingătoarea barajului la care participă Bosnia Herțegovina, Ucraina, Israel și Islanda.

Apare filmul calificării naționalei României la Euro 2024

Naționala României se întoarce la o competiție majoră, iar suporterii vor avea ocazia să vadă întreaga poveste a acestei calificări la Euro 2024 într-un film ce va fi lansat pe 17 mai în cinematografele din toată țara.

ADVERTISEMENT

Filmul ”În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, regizat de Remus Achim, va oferi fanilor o perspectivă unică și autentică asupra călătoriei echipei naționale spre competiția din Germania.

În această peliculă, suporterii vor putea vedea imagini extraordinare din culisele antrenamentelor și meciurilor. Filmul surprinde fidel întregul parcurs al echipei în drumul spre calificare, cu emoții, dezamăgiri și bucurii, epuizare și explozie de energie.

ADVERTISEMENT

Filmările cu jucătorii și staff-ul naționalei le vor permite românilor să pătrundă pentru prima oară  în viața intimă a echipei. Producția prezintă viața de la lot a ”tricolorilor” așa cum nu a mai fost arătată publicului până acum și va include interviuri exclusive cu jucătorii și selecționerul Edi Iordănescu, dar și cu alți oameni din staff.

În trailer-ul de prezentare sunt dezvăluite câteva momente din vestiarul ”tricolorilor” în care Edi Iordănescu le ține discursuri motivatoare jucătorilor, printre care și celebra de-acum: ”Dacă ei bagă o alunecare, noi băgăm două”.

ADVERTISEMENT

Documentarul, o poveste inspirațională pentru copii

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, speră ca acest film documentar să-i aducă pe copii mai aproape de fotbal prin faptul că vor putea trăi alături de jucători momentele intense din timpul campaniei de calificare.

”Filmul este o călătorie fascinantă în culisele echipei naționale, oferind o experiență unică și intimă, cu acces direct în vestiarul tricolorilor. Este o oportunitate extraordinară de a cunoaște oamenii care poartă cu mândrie tricoul echipei noastre naționale.

ADVERTISEMENT

În Inima Naționalei nu este doar o cronică a succesului din preliminariile Euro, ci și o poveste inspirațională dedicată copiilor. Ne-am propus să creăm o producție care să îi motiveze și să îi aducă mai aproape de iubirea pentru fotbal.

Prin acest proiect, Federația Română de Fotbal demonstrează încă o dată că este un model în sportul românesc, dar și printre federațiile din Europa de Est. Filmul este o călătorie captivantă care te face să simți pulsul echipei naționale în cel mai autentic mod posibil”, a declarat Răzvan Burleanu, conform site-ului oficial al FRF.

Regizorul vrea ca filmul să reaprindă sentimentul de mândrie națională

Regizorul Remus Achim are 41 de ani și o experiență de 20 de ani în producție video și content digital. Absolvent al Universității Media, Facultatea de Jurnalism, în 2003, și al New York Film Academy, secția Regie de Film, în 2012, el se află la al treilea film documentar regizat.

”Am dorit să aducem românii mai aproape de echipa lor de suflet și să le oferim această experiență extraordinară alături de jucătorii lor. Filmul va deschide ușile vestiarului echipei naționale și va arăta publicului cum s-a trăit din interior această calificare și cât de mult s-a muncit pentru a ajunge la Euro.

Este un proiect la care lucrăm cu pasiune și dedicare, iar rezultatul va fi un film ce va stârni emoții și cred că va reaprinde sentimentul de mândrie națională. Sunt foarte bucuros că am ocazia să spun această poveste. Și, deși este una cu final cunoscut, publicul va avea parte de multe surprize și va trăi totul la intensitate maximă”, a spus Remus Achim.

”În inima Naționalei” va fi o premieră în sportul românesc, publicul urmând să călătorească împreună cu echipa națională pe toată durata preliminariilor, retrăind toate cele 10 partide din campania de calificare. Filmul va fi distribuit de Forum Film și va putea fi văzut în cinematografele din toată țara începând cu 17 mai.

ADVERTISEMENT