Stiri sportive

Calvarul lui Alex Chilili, negativ la coronavirus în focarul de la naționala U19. „Suntem tratați toată familia ca niște ciumați!” Exclusiv

11.10.2020 | 16:09
Calvarul lui Alex Chilili negativ la coronavirus in focarul de la nationala U19 Suntem tratati toata familia ca niste ciumati Exclusiv
Calvarul lui Alex Chilili, negativ la coronavirus în focarul de la naționala U19. „Suntem tratați toată familia ca niște ciumați!” Sursa foto: arhiva personală
ADVERTISEMENT

La mijlocul săptămânii trecute, la echipa națională U19, în cantonamentul de la Snagov, au apărut cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Cei doi jucători care ar fi prezentat simptome specifice bolii ar fi fost Alexandru Chilili (FC Voluntari) și de Ștefan Pănoiu (Rapid).

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost izolați, împreună cu colegul de cameră al lui Chilili, Nicolae Sima de la Turris, dar și cu Andrei Iana (CSM Slatina) și Botond Szondi (AFK Csikszereda).

Coșmarul lui Alexandru Chilili în focarul de COVID-19 de la naționala U19. Testat negativ, toată familia a avut de pătimit!

De atunci, pentru unul dintre jucătorii amintiți, Alexandru Chilili (18 ani pe 1 august, fundaș central) s-a declanșat o adevărată nebunie. Vecină cu paranoia cauzată de frica în fața acestui flagel numit SARS-CoV-2, căruia autoritățile nu îi pot face față.

ADVERTISEMENT

Pe 8 octombrie FRF a confirmat existența infectării a doi jucători la lotul național U19, fără a specifica, însă, numele acestora.

  • „La selecționata U19 a României, care se află reunită la Snagov, doi jucători au prezentat simptome Covid-19. Atât ei cât și contacții lor direcți au fost izolați în camere separate” – comunicat postat pe site-ul FRF
  • „În total, 7 jucători și un membru al staff-ului sunt izolați de restul delegației până la sosirea rezultatelor testelor Covid-19” – comunicat postat pe site-ul FRF
  • „Toată delegația va efectua teste mâine dimineață, a treia testare pentru această acțiune. La primele două testări toate rezultatele au fost negative” – comunicat postat pe site-ul FRF
ADVERTISEMENT

„Tata când a auzit a făcut un atac de panică, la 12 noaptea a venit Salvarea”

 FANATIK a luat legătura cu tatăl lui Alexandru, Dumitru Chilili, de la care a aflat calvarul prin care a trecut întreaga familie, deși tânărul fotbalist al lui FC Voluntari a fost testat, la fel ca întreg lotul național, și testul a fost negativ.

„Am trăit în două zile un calvar incredibil pentru mine și familia mea… Nu credeam niciodată că în urma unei știri putem fi tratați ca niște ciumați, cu toate că am dat explicații clare de dimineață până seara că nu e așa cum s-a scris. E o nebunie totală, o exagerare totală cu COVID-ul ăsta”

„Ca să încep cu începutul, după ce a apărut știrea că Alex a avut simptome de infectare, la miezul nopții ne sunau telefoanele, atât mie, cât și soției, părinților, fraților ca să se afle starea de sănătate a lui Alex”

„Noi suntem aromâni, machedoni cum se spune, și la noi familia e mai presus de toate, au sunat din toată țara rude până la gradul cinci, din Constanța, din Tulcea, cu care, poate, n-am mai vorbit de ani, ca să întrebe de Alex”

„Mama se află într-o situație mai precară cu sănătatea… Alex de fiecare dată când pleacă la națională trece pe la bunicii lui că a crescut cu ei și bunicii la noi sunt seniorii familiei, cei mai iubiți și respectați”

„Tata când a auzit a făcut un atac de panică, la 12 noaptea a venit Salvarea, el se gândea atât pentru Alex, cât și pentru mama, au avut contact, s-au întâlnit… și ei au 74 de ani…”

„Alex a fost testat în ultimele zece zile de patru ori, de trei instituții medicale diferite și toate testele au fost negative”

„Până la urmă am reușit să-i liniștim, au înțeles că nu-i nicio problemă, le-am explicat că săracul Alex a fost testat în ultimele zece zile de patru ori, de trei instituții medicale diferite, Medicover, Synevo, Regina Maria și toate testele au fost negative”

testul negativ coronavirus Alexandru Chilili
Testul negativ la coronavirus făcut de Alexandru Chilili pe 8 octombrie, la Synevo. Sursa foto: arhiva personală

„Alex este în lotul primei echipe la Voluntari, se antrenează cu prima echipă și este testat, apoi merge și joacă la a doua echipă, în liga a treia, iar este testat, pleacă la echipa națională U19, iar este testat… Nasul lui, credeți-mă, că a suferit cel mai mult… pentru liniștea noastră… Ca să știți prin ce trece el la trei, patru zile, testare, testare, testare…”

„Joia trecută a fost testat de două ori, de exemplu… au fost testați toți, toată echipa națională U19, tot staff-ul, toți, toți… Toți au ieșit negativ… în afară de cei doi copii care ieșiseră pozitiv și înainte… Nu a vrut Alex să-mi spună nici în ruptul capului cine erau aceștia…”

„M-am dus și l-am luat vineri de la lot și l-a sunat pe domnul Teja, trebuia să se prezinte la prima echipă… aveau meci amical sâmbătă, cu Petrolul… Și i s-a comunicat că nu are cum să vină până nu iese testul oficial și până nu mai este testat încă o dată luni. Așa că a pierdut și meciul de sâmbătă, și antrenamentul de duminică, și antrenamentul de luni, posibil și cel de marți dacă nu vine repede rezultatul testului de luni…”

Sora și fratele lui Alex Chilili n-au mai fost primiți la școală, Comitetul de părinți amenințând familia cu judecata!

„Acum, revenind la familie, Alex are o surioară și un frățior gemeni, de șapte ani. Ca o paranteză, dacă Alex este pasionat de fotbal, fratele lui este nebun după fotbal, doarme cu mingea în pat”

„Și ne sună în aceeași seară directoarea de la școala copiilor… Toți copii sunt la o școală privată, Liceul Teoretic Național… Și ne sună să nu mai aducem copii la școală pentru că trebuie să-i testăm… Că dacă am știut situația respectivă de ce i-am adus… Iar Comitetul de părinți a intrat în panică și vrea să ne dea în judecată!”

„I-am spus că Alexandru era în cantonament de duminică și nu s-a văzut cu cei mici… Mă rog, până la urmă a rămas să-i trimitem ultimul test al lui Alex, să-i trimitem testele copiilor, chiar dacă Alex e negativ să ne facem teste toți, să i le trimitem… o nebunie… Ne-am dus, ne-am testat toți din familie, toți suntem sănătoși, testele sunt negative”

Tatăl internaționalului U19 a trebuit să închidă firma și să dea concediu angajaților speriați de COVID-19

„Apoi, tot joi noaptea, m-au sunat angajații mei (n.red. – Dumitru Chilili are o firmă de import-export)… «Șefu’, noi mâine nu venim la muncă»… «Păi de nu veniți, mă, eu vă dau al 13-lea salariu de Paște, vă dau al 14-lea salariu de Crăciun și voi puneți la îndoială ce vă spun eu? Că suntem sănătoși toți, că nu e niciun pericol?»… «Păi da, Șefu’, dar avem și noi copii acasă, unul stă cu părinții și are doi copii, alții au trei copii…»… Ce era să fac?… «Bine, mă, hai, stați toți acasă. Luați-o ca o vacanță până luni»… Și-am închis activitatea mea comercială…”

„Ajunsesem la limită cu nervii, cu tot… Eu am angajați de 15, de 18 ani… a fost o surpriză și pentru mine reacția lor… după atâția ani… Ia uite, mă, ce poate să creeze o știre și nebunia asta de COVID… Cât poate să schimbe caracterul oamenilor și frica unde poate să ducă. A fost incredibil… Ce reacție în lanț a declanșat știrea…”

„Cireașa de pe tort a fost când nu l-au mai primit pe cel mic la antrenament la Voluntari. Nu doresc nimănui să-și vadă copilul plângând…”

„La tata a venit salvarea, mama era într-o stare deplorabilă, copii nu i-am mai dus la școală, am închis activitatea la firmă, dar cireașa de pe tort a fost când m-am dus cu cel mic, a doua zi, la antrenament, și el face fotbal tot la FC Voluntari”

„Când am ajuns să-l predau, că n-avem voie să intrăm părinții în incintă, acolo, la club, antrenorul îmi spune că nu are voie la antrenament… Eu nu sunt pe grupul de whatsapp al părinților, mi-a arătat antrenorul ce s-a discutat acolo, că dacă are frate-su COVID să nu mai vină cel mic la antrenamente, părinții își protejau copii, ce să le spui?”

„Eu am înțeles situația, antrenorul a procedat corect până la urma urmei, dar cel mic… cum spuneam frate-su mare iubește fotbalul, dar ăsta mic e disperat după fotbal… au început instantaneu să-i curgă lacrimi… să-ți vezi copilul plângând… nu-i doresc nimănui…”

„Lumea toată trebuie să știe, trebuie să fie convinsă că Alex este complet sănătos”

„Federația ne-au trimis rezultatele testării, dar fiind toate testele făcute pe un tabel, nu poți face public și alte nume… Am insistat ca să rezolv și problema cu școala celor mici, luni, și cei de la federație s-au comportat exemplar și mi-au trimis separat ultimul test al lui Alex”

„O să-l arăt și directoarei, și oricui mai vrea să se convingă… Comitetul de părinți și oricine… Că la școală chiar se punea problema, cum am mai spus, să ne dea în judecată că am adus copii când scrie presa că Alex e simptomatic… și că are COVID… Asta ne mai trebuia, proces cu părinții de la școală… Ce să mai spun, a fost o nebunie totală…”

test coronavirus Alexandru Chilili
Testul negativ la infectarea cu coronavirus făcut de Alexandru Chilili pe 1 septembrie, la MEDICAVOL AM Complet SRL. Sursa foto: arhiva personală
  • „Lumea toată trebuie să știe, trebuie să fie convinsă că Alex este complet sănătos, și el, și fratele și sora lui, și părinții, și bunicii, și toată familia” – Dumitru Chilili, tatăl lui Alexandru
  • 1,83 m și 70 kg are Alexandru Constantin Chilili (18 ani), fundaș central la FC Voluntari și echipa națională U19 a României
ADVERTISEMENT