Fotbal international

Camerun – Brazilia 1-0, în Grupa G la Campionatul Mondial 2022. Selecao pierde, dar rămâne pe primul loc. Africanii, out de la turneu

Camerun - Brazilia 1-0 s-a jucat în etapa a 3-a din Grupa G de la Campionatul Mondial 2022. Africanii părăsesc cu o victorie turneul fin Qatar.
02.12.2022 | 22:54
Camerun  Brazilia 10 in Grupa G la Campionatul Mondial 2022 Selecao pierde dar ramane pe primul loc Africanii out de la turneu
Camerun - Brazilia se joacă în Grupa G de la CM 2022
ADVERTISEMENT
02-12-2022
20:16

FINAL Camerun - Brazilia 1-0 (Aboubakar 90+2)

Camerun a învins Brazilia, scor 1-0, graţie golului marcat de Vincent Aboubakar (90+2), care apoi a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Selecao termină pe primul loc, cu ajutorul unui golaveraj mai bun ca cel al Elveţiei, locul 2, ambele având acelaşi număr de puncte, câte 6. Camerun şi Serbia au fost eliminate.

Grupa G
Clasamentul final al Grupei G

Min. 90+9: Bruno Guimaraes a şutat mult peste poarta Camerunului dintr-o poziţie ideală.

Min. 90+2: GOOOL Camerun! Vincent Aboubakar a marcat cu o lovitură cu capul, la care Ederson nu a avut replică. Atacantul şi-a dat jos tricoul pentru a sărbători reuşita şi a văzut al doilea cartonaş galben, astfel că a fost eliminat.

Min. 57: Martinelli a şutat puternic, dar Devis Epassy a mai reuşit o paradă.

Min. 46: A început repriza a doua din Camerun – Brazilia.

02-12-2022
19:49

Primă repriză modestă în Camerun - Brazilia

Cu multe rezerve în primul “11”, Brazilia a fost echipa mai activă, iar Gabriel Martinelli l-a pus la lucru pe Devis Epassy. Jucătorul lui Arsenal a fost autorul celor mai mari ratări din prima repriză.

De cealaltă parte, Camerun a fost la un pas să dea lovitura în prelungiri, dar Ederson a fost la post.

Dani Alves, titular şi căpitan în Camerun – Brazilia, a devenit, la 39 de ani, cel mai bătrân fotbalist care joacă în tricoul Seleco la un Campionat Mondial.

02-12-2022
18:58

Brazilienii, două ocazii mari în prima repriză

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 45+3: Bryan Mbuemo a fost la un pas să-l surprindă pe Ederson, dar portarul lui Manchester City s-a repliat imediat şi a respins mingea trimisă cu capul de jucătorul camerunez.

Min. 45+2: Martinelli a fost din nou periculos, după ce şutul brazilianului a fost respins cu dificultate de Devis Epassy.

Min. 38: Antony a şutat modest, iar portarul africanilor nu a avut probleme în a reţine mingea.

Min. 14: Martinelli a reluat bine cu capul, iar Epassy a respins în corner cu ajutorul unui reflex.

Min. 1: A început meciul dintre Camerun – Brazilia.

Camerun - Brazilia

02-12-2022
17:55

Echipele de start la Camerun - Brazilia

Camerun: Epassy (Abha) – Fai (Al Taee), Wooh (Rennes), Ebosse (Udinese), Tolo (Seattle Sounders) – Anguissa (Napoli), Kunde (Olympiakos) – Mbuemo (Brentford), Choupo-Moting (Bayern), Moumi Ngamaleu (Dinamo Moscova) – Aboubakar (Al Nassr). Rezerve: Ngapandouetnbu – Bassogog, Marou, Mbaizo, Ngom Mbekeli, N’Koudou, Nsame, Ntcham, Ondoua, Oum Gouet, Toko Ekambi. Selecționer: Rigobert Song.

Brazilia: Ederson (Manchester City) – Dani Alves (UNAM), Militao (Real Madrid), Bremer (Juventus), Telles (Sevilla) – Antony (Manchester United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Rodrygo (Real Madrid) – Gabriel Jesus (Arsenal), Martinelli (Arsenal). Rezerve: Alisson, Weverton – Bruno Guimaraes, Casemiro, Everton Ribeiro, Marquinhos, Paqueta, Pedro, Raphinha, Richarlison, Thiago Silva, Vinicius. Selecționer: Tite.

Meciul Camerun – Brazilia are loc vineri, 2 decembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 3-a din Grupa G la turneul final al CM din Qatar. Sud-americanii sunt deja calificaţi în optimi, după ce au câştigat primele două partide, 2-0 cu Serbia şi 1-0 cu Elveţia. Africanii au un punct din remiza nebună cu Serbia, scor 3-3.

Camerun – Brazilia, în etapa 3 din Grupa G la Campionatul Mondial 2022

Camerun are o misiune aparent imposibilă în faţa Braziliei pentru mai spera la calificarea în optimi. Pentru aceasta ar trebui să câştige, iar Serbia să bată la rândul ei Elveţia, dar nu la scor. La câte surprize am consemnat deja la acest turneu final mai este loc şi pentru altele, deci “leii neînblânziţi” au şansa lor.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Camerun şi Brazilia

Confruntarea Camerun – Brazilia se desfăşoară vineri, 2 decembrie, de la ora 21:00, pe cel mai mare stadion de la turneul final al CM, “Lusail Iconic”, peste 80.000 de locuri, din oraşul Lusail, aflat la 20 de kilometri distanţă de Doha, cea mai mică distanţă de la Mondial.

Pe acest uriaș stadion a reușit Arabia Saudită miracolul din prima etapă cu Argentina, victorie cu 2-1, apoi s-au mai jucat Brazilia – Serbia 2-0, Argentina – Mexic 2-0, Portugalia – Uruguay 2-0 şi Arabia Saudită – Mexic 1-2. Pe 6 decembrie se va juca optimea dintre locul 1 grupa H şi locul 2 grupa G, apoi un sfert de finală, o semfinală și marea finală.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Camerun – Brazilia se joacă vineri, 2 decembrie, de la ora 2100, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Soarele şi cerul permanent senin, fără ca vântul să deranjeze decât rareori, reprezintă laitmotivul acestui turneu final, unic din acest punct de vedere, al vremii permanent foarte frumoase. La ora meciului se anunţă o temperatură între 25 şi 26 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Camerun – Brazilia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Probabil că este un meci care va fi jucat intens la pariuri atât pe victoria Braziliei cât şi pe goluri. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Camerun şi Brazilia.

Absenţii din Camerun – Brazilia

Camerunul nu îl are în poartă pe Andre Onana, jucătorul lui Inter, acesta intrând în conflict cu selecţionerul Rigobert Song şi, deşi este clar, în mod normal, alegerea numărul 1 pentru acest post, selecţionerul a preferat să ţină vestiarul în mână şi să nu dea dovadă de slăbiciune.

ADVERTISEMENT

Tite, omologul său brazilian, ştie că refacerea lui Neymar, care s-a văzut cât de mult a lipsit în meciul cu Elveţia, echipa Braziliei fiind parcă fără creativitate, este o problemă care ar putea dura chiar şi pentru meciul din optimi. Pe lângă Neymar, nu vor juca nici fundaşii laterali, cel dreapta Danilo şi cel stânga Alex Sandro, ambii colegi la Juventus.

Americanul Ismail Elfath a fost… pedepsit cu al doilea meci la Mondial

Va arbitra întâlnirea dintre Camerun şi Brazilia americanul Ismail Elfath. Acesta a fost subiectul unei reclamaţii oficiale din partea delegaţiei ghaneze la FIFA pentru felul în care a condus partida Portugalia – Ghana, din prima etapă a Grupei H, în care la scorul de 0-0 a acordat foarte uşor un penalty lusitanilor. Cu toate acestea, americanul a primit un nou meci la CM 2022.

Nicio echipă africană nu a mai învins Brazilia de aproape două decenii. De fapt, victoria Camerunului cu 1-0 în Cupa Confederațiilor din 2003 în fața Seleção rămâne singura dată când o echipă de pe cotinentul negru a învins Brazilia sau nu a primit gol de la sud-americani, actualul selecționer Rigobert Song fiind căpitanul echipei din acea meci.

Cote la pariuri

Fiind vorba de Brazilia, casele de pariuri fac o diferenţiere severă între cele două echipe. Selecţionata cariocas are cotă de 1,40 la victorie, iar cea africană ajunge la cota 8,00. Şansă dublă 1X are cotă 3,10, iar un gol înscris de echipa lui Rigobert Song ajunge doar la 1,80, deşi nu va fi deloc simplu pentru Camerun să marcheze.

Sunt cinci meciuri directe între cele două echipe naţionale, Camerun reuşind acel fantastic 1-0 în 2003 la Cupa Confederaţiilor. În rest Brazilia a făcut legea, iar cele două jocuri disputate la turnee finale de CM, în 1994 şi în 2014, au avut ca numitor comun victoriile la trei goluri diferenţă ale sud-americanilor.


  • 1,75 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Camerun – Brazilia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT