Fotbal intern

Camora a obţinut cetăţenia română şi e pregătit de debutul la naţională: “Am trimis actele la MTS!” FANATIK confirmat

28.03.2020 | 18:37
Camora a obtinut cetatenia romana si e pregatit de debutul la nationala Am trimis actele la MTS FANATIK confirmat
ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 martie, ora 18:30/ Maria Camora a declarat că a trimis actele necesare obținerii cetățenei române către Ministerul Tineretului și Sportului în urmă cu o lună și jumătate, confirmând informația dezvăluită de FANATIK pe 20 februarie.

La începutul lui februarie, am trimis actele la Ministerul Tineretului și Sportului. Am trimis documentele, nu mai depinde de mine acum. Mi-au spus că va dura între 3 și 6 luni. 

ADVERTISEMENT

Oricum, eu voi locui aici după ce voi termina fotbalul. Dacă aș merge la națională, m-aș bucura. Această țară minunată mi-a dat totul, mi-ar plăcea să port tricoul naționalei și să mergem la EURO”, a declarat Mario Camora la TV Digisport.


Știrea inițială, 20 februarie

Veşti excelente de la Cluj pentru Mirel Rădoi. FANATIK a aflat că Mario Camora, fundaşul stânga al campioanei României a obţinut cetăţenia română şi poate fi o soluţie pentru apărarea naţionalei în meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2020 cu Islanda, din barajul Ligii Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

Camora a obţinut cetăţenia română! FRF i-a solicitat actele de naţionalitate

Conform informaţiilor noastre, oficialii FRF i-au solicitat actele de naţionalitate, iar şansele ca fotbalistul celor de la CFR Cluj are şanse mari să fie convocat de Mirel Rădoi la meciul din martie de la Reykjavík, care va avea loc pe 26 martie.

Mario Camora, deja cetăţean român, a trimis actele de naţionalitate celor de la Federaţia Română de Fotbal şi, cel mai probabil, va deveni în scurt timp eligibil pentru selecţie în echipa naţională a României. Fundaşul stânga a fost integralist în prima manşă a meciului cu Sevilla, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Născut în Portugalia, de 9 ani la CFR Cluj

Născut în Samora Correia, în Portugalia, Mario Camora joacă la CFR Cluj din anul 2011. Fundaşul stânga nu a apucat să joace în nicio selecţionată de tineret a Portugaliei, ţara sa natală. În carieră, fundaşul a mai evoluat la Valdevez, Beira Mar sau Naval.

În cei 9 ani de când evoluează pentru CFR Cluj, Mario Camora a reuşit să câştige trei titluri, a evoluat în Liga Campionilor şi a fost pe teren la victoria istorică a ardelenilor din 2012 pe terenul lui Manchester United, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Max Nicu, primul jucător naturalizat din istoria naţionalei României

Fostul selecţioner, Cosmin Contra, i-a folosit pe Alin Toşca şi Nicuşor Bancu pe postul de fundaş stânga. Acum, odată cu naturalizarea lui Mario Camora, este foarte posibil ca jucătorul CFR-ului să intre direct printre titularii naţionalei.

Singurul jucător naturalizat din istoria naţionalei României a fost Maximilian Nicu. Pe 20 martie 2009 a depus jurământul pentru a deveni cetăţean român, iar pe 1 aprilie în acelaşi an a debutat în naţională împotriva Austriei.

Max Nicu nu a avut o carieră longevivă în naţionala României, bifând doar trei selecţii în echipa condusă la acea vreme de Victor Piţurcă: cu Austria, Ungaria şi împotriva Franţei.

  • 33 de ani are Mario Camora
  • 2011 este anul în care Mario Camora a venit în România, la CFR Cluj
ADVERTISEMENT