News

Campania electorală mută activitatea Parlamentului în online. ”Nu înseamnă că nu se lucrează”

Parlamentarii vor să-și mute activitatea online pe motiv de campanie electorală. În ultimele două săptămâni au lucrat doar o zi pe săptămână
09.04.2024 | 18:58
Campania electorala muta activitatea Parlamentului in online Nu inseamna ca nu se lucreaza
Parlamentul vrea să-și mute activitatea în online pe perioada campaniei electorale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Totuși, deși activitatea legiuitorilor a devenit mai puțin intensă, plata indemnizațiilor demnitarilor a rămas nemodificată. ”Nu înseamnă că nu se lucrează”, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Campania electorală mută activitatea Parlamentului online

Alfred Simonis a precizat marți că este posibil ca anumite şedinţe de plen să se desfăşoare în sistem hibrid. Comisia de buget-finanțe a solicitat luni permisiunea de a lucra online până la finalul sesiunii parlamentare, ”având în vedere contextul politic actual marcat de apropierea alegerilor locale şi europarlamentare” din 9 iunie.

ADVERTISEMENT

Deputații și senatorii s-au întâlnit în ședințe de plen o singură dată pe săptămână, în ultimele 14 zile. Pentru restul zilelor lucrătoare și-au trecut în program activitate în comisii.

În schimb, în practică, comisiile de specialitate se reunesc doar o dată pe săptămână cu activitate de câteva ore, restul timpului fiind rezervat pentru ”studiu individual”.

ADVERTISEMENT

”E foarte posibil ca pe măsură ce ne apropiem de campania electorală şi anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid. Eu va trebui să fiu la tribună, că de aici se conduc şedinţele (…)

Faptul că se lucrează în sistem online nu înseamnă că nu se lucrează. Se adoptă aceleaşi rapoarte, se transmit la plen aceleaşi rapoarte, se legiferează aşa cum se legiferează în sistem aşa cum se legiferează în sistem fizic”, a declarat, marți, Alfred Simonis, citat de HotNews.ro.

ADVERTISEMENT

Deși nu se vor afla fizic în bănci, parlamentarii vor încasa aceeași bani. Simonis a explicat faptul că indemnizația nu este calculată pe baza ”timpului petrecut în bancă”, ci pe baza activităţii şi a legilor pe care le adoptă legiuitorii.

”Indemnizaţia nu e calculată pe baza momentelor sau timpului pe care îl petreci în bancă, ci pe baza activităţii şi a legilor pe care le adoptă.

ADVERTISEMENT

Că votezi online sau că votezi fizic e aceeaşi lege adoptată şi are aceleaşi efecte”, a mai explicat Alfred Simonis.

ADVERTISEMENT