Sport

Manchester City riscă retrogradarea în Championship! Când va fi anunțată decizia

Manchester City ar putea fi retrogradată în Championship. Când va fi anunțată decizia în procesul încălcării regulamentului fair-play-ului financiar.
01.12.2023 | 18:35
Manchester City risca retrogradarea in Championship Cand va fi anuntata decizia
Manchester City riscă să fie retrogradată în a doua ligă de fotbal a Angliei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester City riscă să retrogradeze în Championship. Deținătoarea en-titre a UEFA Champions League poate primi o sancțiune extrem de dură în urma procesului pentru încălcarea regulamentului fair-play-ului financiar. Totuși, un verdict în acest dosar este așteptat la finalul sezonului 2024-2025.

Manchester City riscă retrogradarea în Championship! Când va fi anunțată decizia

Manchester City este anchetată încă din 2018 cu privire la încălcarea fair-play-ului financiar. La începutul anului, campioana Angliei a fost acuzată de încălcarea de 115 ori a regulamentului FFP din sezonul 2009-2010 până în prezent.

ADVERTISEMENT

Astfel, formația pregătită de Pep Guardiola riscă o depunctare majoră în Premier League. În cel mai rău caz, câștigătoarea Ligii Campionilor ar putea fi retrogradată în Championship. Totuși, dosarul în care Manchester City este acuzată va dura o bună perioadă de timp.

Potrivit Daily Mail, oficialii ligii, dar și angajații lui Manchester City au ajuns la un numitor comun, iar startul procesului ar urma să aibă loc la finalul toamnei din 2024. În acel moment, „Cetățenii” se vor prezenta în fața unei comisii de anchetă independentă.

ADVERTISEMENT

Manchester City va afla verdictul la finalul sezonului 2024-2025

După o lungă perioadă de investigații, Manchester City ar urma să afle verdictul în cazul dosarului privind încălcarea fair-play-ului financiar abia la finalul sezonului 2024-2025. În funcție de hotărârea luată, Manchester City va putea face apel, iar așteptarea se va prelungi.

Totuși, Manchester City nu mai are dreptul de a face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), conform sursei menționate. În 2020, trupa lui Pep Guardiola a fost suspendată doi ani de UEFA din cupele europene, însă după apelul la TAS, britanicii au primit un verdict favorabil.

ADVERTISEMENT

Perioada în care Manchester City va afla verdictul va coincide cu expirarea contractului lui Pep Guardiola. Antrenorul iberic mai are înțelegere cu gruparea de pe Etihad până la finalul lunii iunie 2025.

Verdict mult mai rapid în cazul lui Everton

Everton a fost acuzată în luna martie de încălcarea fair-play-ului financiar pentru Premier League. „Caramalele” au depășit cu aproximativ 50% suma maximă admisă pentru pierderile pe o fereastră de trei ani.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie, liga engleză a dat verdictul, iar Everton a primit o penalizare cu 10 puncte. Everton a coborât până pe locul 19 în clasament, penultimul, cu doar 4 puncte după 13 partide. Echipa din Liverpool se află la egalitate cu Burnley, ultima clasată.

ADVERTISEMENT