Sport

Campionatul Mondial de Canotaj. România a câștigat două medalii de aur! Încă două echipe s-au calificat la Jocurile Olimpice

Duminică, 10 septembrie, România a reușit să câștige două medalii de aur la Campionatul Mondial de Canotaj. Pe lângă această performanță, alte două echipe s-au calificat la Jocurile Olimpice.
10.09.2023 | 18:41
Campionatul Mondial de Canotaj Romania a castigat doua medalii de aur Inca doua echipe sau calificat la Jocurile Olimpice
Duminică, 10 septembrie, România a reușit să câștige două medalii de aur la Campionatul Mondial de Canotaj. Pe lângă această performanță, alte două echipe s-au calificat la Jocurile Olimpice. Sursa: Facebook
ADVERTISEMENT

O nouă performanță pentru canotajul românesc. “Tricolorele” au obținut 2 medalii de aur la Campionatul Mondial, de la Belgrad. Pe lângă performanța de duminică, alte două echipe s-au calificat la Jocurile Olimpice. România a mai obținut și alte trei medalii importante în urmă cu o zi.

România a câștigat două medalii de aur la feminin

La Campionatul Mondial de Canotaj România a mai reușit să obțină două medalii de aur. “Tricolorele” aduc performanță pentru țara noastră și reușesc lucruri importante, care pun România pe harta lumii.

ADVERTISEMENT

Prima medalie de aur pentru România a venit de la Simona Radiș și Ancuța Bodnar care sunt campioane olimpice, mondiale și europene. Cele două sportive au câștigat finala la dublu vâsle feminin. Fetele au finalizat cursa în 06:46.94. În spatele româncelor au fost Lituania, care a venit la 3,4 secunde în urma lor, iar pe ultimul loc de pe podium a terminat SUA, la 3,51 secunde de România. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat cursa de la un capăt la celălalt.

Cele două “tricolore” au fost campioanele en-titre, după victoria din 2022. Astfel, Radiș și Bodnar sunt primele care își apără titlul mondial, în aceeași formulă de la perechea Cozmiuc-Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară), în 2017 și 2018.

ADVERTISEMENT

Cea de-a doua medalie de aur a României a fost câștigată la 8 plus 1 feminin. Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariua, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârnaciul Victoria-Ștefania Petreanu sunt fetele care au obținut medalia de aur. Succesul “tricolorelor” a venit și cu o calificare la Jocurile Olimpice din 2024.

Echipa feminină a României a făcut o cursă senzațională și a terminat cursa în 06:01.28. Pe următoarele două poziții s-au clasat Statelor Unite, la 2.45 secunde în urma româncelor, iar pe 3 a terminat Australia, la 2.89 secunde de fetele noastre.

ADVERTISEMENT

Declarațiile Adrianei Adam după victoria “tricolorelor”: “Suntem foarte fericite că ne-am păstrat titlul de anul trecut și că am făcut o echipă din 8 oameni”, alături de colega ei, Magdalena Rusu a oferit câteva cuvinte: “Cursa de ieri a fost foarte grea, la fel și aceasta, pentru că șase dintre noi au dublat probele. Dar mă bucur că suntem atât de bine antrenate.”, au fost reacțiile româncelor, potrivit gsp.ro.

Încă două echipe s-au calificat la Jocurile Olimpice

Duminică, la Campionatul Mondial de Canotaj, Florin Artei și Ciprian Tudosă au fost primii “tricolori” ai zilei care au participat la dublu vâsle masculin și care au terminat cursa pe prima poziție. În clasamentul general, cei doi români se află pe poziția 7 și au reușit să se califice la Jocurile Olimpice. În finală au terminat în 06:14.77, iar după ei au fost Germania (06:15.48) și Norvegia (06:15.48).

ADVERTISEMENT

La 8 plus 1 masculin, barca României a terminat pe poziția 4. Astfel că Mihăiță Țigănescu, Alexandru Danciu, Bogdan Baitoc, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și cârmaciul Adrian Munteanu au reușit să se califice la Jocurile Olimpice. “Tricolorii” au finalizat cursa cu 3.37 de secunde după Marea Britanie, primul loc cu 5:24.20. Pe locurile doi și trei au fost Olanda  (+1.03 secunde) și Australia (+2.45 secunde).

România a terminat pe locul 4 în clasamentul pe națiuni Campionatele Mondiale de la Belgrad. Cu două medalii de aur, un argint și două bronzuri. Cel mai important lucru este că România s-a calificat cu 11 bărci la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT
Tags: