Fotbal international

Campionatul Mondial din Qatar a fost ultimul turneu final pentru un fotbalist din naționala Spaniei: „A sosit momentul să îmi iau rămas bun”. Video

Cupa Mondială din Qatar a reprezentat ultima întrecere la echipa națională pentru un fotbalist al Spaniei. Mijlocașul s-a retras după o perioadă de aproape 15 ani.
16.12.2022 | 15:31
Campionatul Mondial din Qatar a fost ultimul turneu final pentru un fotbalist din nationala Spaniei A sosit momentul sa imi iau ramas bun Video
Sergio Busquets s-a retras din naționala Spaniei. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sergio Busquets a pus capăt unei perioade de aproape 15 ani petrecute la naționala Spaniei cu care a câștigat titlul mondial în 2010. Eliminarea ibericilor în faza optimilor de finală la Cupa Mondială din Qatar a fost ultima experiență pentru mijlocașul Barcelonei la echipa națională.

Sergio Busquets s-a retras din naționala Spaniei

Sergio Busquets a pus capăt aventurii în lotul echipei naționale a Spaniei. Fotbalistul Barcelonei debuta pentru „Furia Roja” în 2009. Un an mai târziu căpitanul ibericilor, în vârstă de 34 de ani, reușea să își treacă în palmares Cupa Mondială din Africa de Sud, iar în 2012 devenea campion european cu naționala Spania.

ADVERTISEMENT

„Aș dori să vă anunț că, după aproape 15 ani și 143 de meciuri, a sosit momentul să îmi iau rămas bun de la echipa națională. Aș dori să le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au însoțit în această lungă călătorie.

De la Vicente del Bosque, care mi-a oferit oportunitatea de a debuta, până la Luis Enrique, pentru că m-a făcut să mă bucur de fiecare secundă. De asemenea, le mulțumesc lui Julen Lopetegui , Fernando Hierro sau Robert Moreno pentru încrederea acordată, precum și întregului staff.

ADVERTISEMENT

Și, bineînțeles, fiecăruia dintre coechipierii mei, alături de care am luptat pentru a încerca să duc echipa acolo unde merita, cu mai mult sau mai puțin succes, dar întotdeauna dând totul și cu cea mai mare mândrie”, a declarat Sergio Busquets, conform Mundo Deportivo.

Sergio Busquets a ratat execuția la loviturile de departajare din meciul cu Maroc

Sergio Busquets a fost integralist în meciul care avea să o trimită acasă pe fosta formație a lui Luis Enrique. Mijlocașul Barcelonei a fost unul dintre cei trei fotbaliști iberici care au ratat la loviturile de departajare alături de Soler și Sarabia. Totuși, în discursul de adio fotbalistul „catalan” a amintit de vremurile triumfătoare ale Spaniei.

ADVERTISEMENT

„A fost o onoare să-mi reprezint țara și să o duc în vârf, să fiu campion mondial și european, să fiu căpitan și să joc atâtea meciuri, cu mai mult sau mai puțin succes. 

Mereu am dat maximum și am încercat să îi fac pe toți să simtă cât de importanți sunt, ajutându-i pe toți și luptând pentru același obiectiv. Am creat experiențe unice, de neuitat, istorice”, a mai spus Sergio Busquets.

ADVERTISEMENT

Busquets s-a retras din naționala Spaniei după o perioadă de aproape 15 ani

Sergio Busquets a debutat la vârsta de 20 de ani la naționala Spaniei într-un meci cu Turcia în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Astfel, fotbalistul spaniol s-a retras din lotul Spaniei după 143 de meciuri, două goluri și 9 pase decisive.

Căpitanul naționalei iberice, Sergio Busquets, este al treilea pe lista jucătorilor cu cele mai multe apariții pentru „Furia Roja”, fiind depășit de Iker Casillas și Sergio Ramos.

  • 5 milioane de euro este cota de piață a lui Sergio Busquets, conform Transfermarkt. 
  • 143 de meciuri, 2 goluri și 9 pase decisive sunt cifrele lui Busquets în tricoul Spaniei. 
ADVERTISEMENT
Tags: