Life

Când apare, de fapt, varianta electrică a Daciei Sandero. „Va fi o mașină de amploare”

Dacia Sandero va beneficia, în curând, de o variantă electrică. Cât timp vor mai trebui să aștepte șoferii români până o vor putea conduce.
01.03.2024 | 22:50
Cand apare de fapt varianta electrica a Daciei Sandero Va fi o masina de amploare
Când se va lansa Dacia Sandero, variantă electrică. Sursa foto: dacia.ro.
ADVERTISEMENT

Dacia este una dintre mașinile reprezentative pentru România. De-a lungul timpului, aceasta a trecut prin mai mult schimbări, iar în prezent, fabrica de la Maroc se laudă cu un nou model. Dacia Sandero varianta electrică este așteptată cu mare interes de către pasionații de mașini, iar lansarea ei va avea loc mai repede decât ne-am aștepta.

Când se va lansa Dacia Sandero, varianta electrică

Model Dacia Sandero va primi o modificare substanțială în viitorul apropiat. Mașina produsă în Maroc este pe placul multor șoferi și nu doar din români și nu numai. Cât de curând, cu toții vor avea parte de o surpriză plăcută.

ADVERTISEMENT

Dacia va scoate pe piață modelul Sandero, în varianta electrică. Acesta va fi o mașină care se va plia pe cerințelor multora. Și, cel mai important, va fi electrică. Momentan, nu se cunoaște exact momentul lansării acestei variante. În schimb, au fost prezentate câteva detalii importante.

Potrivit lui Denis le Vot, CEO al Dacia, cel mai probabil, această schimbare se va produce odată cu ajungerea celui mai popular model la a patra generație. Însă, până când acest lucru se va întâmpla, CEO-ul Dacia a vrut să precizezi principalele caracteristici ale noului model Dacia Sandero electric.

ADVERTISEMENT

Pentru început, versiunea electrică a acestui model de mașină va fi una specială. Va îmbina experiența și dezvoltarea pe care o are grupul Renault în crearea de mașini electrice. Cu alte cuvinte, va avea caracteristici de la Renault 5 și viitorul SUV mic Renault 4.

”Viitoarea generație Sandero va fi o mașină de amploare. (…) Este vorba despre a aduce pe piață electromobilitate la prețuri acceptabile”, a spus Denis le Vot, potrivit adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Cât costă, în prezent, modelul clasic Dacia Sandero

Cel mai probabil, lansarea oficială a modelului Dacia Sandero electric va avea loc în anul 2027 sau 2028. Până atunci, Denis le Vot susține că mai sunt o mulțime de detalii de pus la punct, inclusiv cele legate de aspectul mașinii.

Există discuții intense legate de faptul dacă Dacia va rămâne sau nu în segmentul A. Asta după ce Dacia Spring, produsă în China, își va termina ciclul de viață.

ADVERTISEMENT

Un mare avantaj al noului model electric este dat de faptul că, în curând, Renault va veni pe piață cu o nouă mașină electrică. Momentan, potrivit hotnews.ro, este în dezvoltare Twingo EV. Acesta este un model produs exclusiv în Europa și al cărui preț nu va depăși 20.000 de euro.

Denis le Vot se așteaptă ca modelul Dacia Sandero electric să fie pe placul șoferilor. Desigur, asta se va reflecta în numărul de unități vândute. Până acum, Dacia Sandero stă foarte bine la acest capitol, având 235.000 de clienți în Europa, dintre care 10.000 doar în România.

Prețul unui model Dacia Sandero este de 13.000 de euro. Cel mai probabil, modelul electric va fi un pic mai scump, însă, momentan, nu s-a făcut nicio precizare despre suma cu care se va vinde.

ADVERTISEMENT
Tags: