Sport

Când ar putea fi Radu Drăgușin titular la Tottenham. Anunțul lui Ange Postecoglu

Radu Drăgușin are șanse mari să joace în această săptămână pentru prima dată titular la Tottenham, după transferul în Premier League.
29.01.2024 | 16:20
Cand ar putea fi Radu Dragusin titular la Tottenham Anuntul lui Ange Postecoglu
Radu Drăgușin are șanse mari să joace în această săptămână pentru prima dată titular la Tottenham, după transferul în Premier League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Internaționalul român și-a făcut debutul la Spurs jucând 11 minute în derby-ul cu Manchester United, însă a rămas pe banca de rezerve la înfrângerea în fața lui Manchester City din Cupa Angliei.

Radu Drăgușin se pregătește să fie titular la Tottenham

Managerul Ange Postecoglu a preferat să înceapă jocul împotriva lui City cu Cristian Romero și Micky van de Ven, însă sunt șanse mari ca în această săptămână să-l vedem titular pe Radu Drăgușin într-unul dintre cele două meciuri pe care Tottenham le are în Premier League.

ADVERTISEMENT

Campionatul Angliei programează la mijlocul săptămânii etapa cu numărul 22, în care londonezii vor primi miercuri, 31 ianuarie, de la ora 21:30, vizita lui Brentford, pentru ca sâmbătă, 3 februarie, de la ora 14:30, să joace pe terenul lui Everton, în runda a 23-a.

Presa engleză scrie că tocmai prin prisma faptului că vor fi două jocuri într-o perioadă atât de scurtă, managerul Ange Postecoglu ar putea să facă mici schimbări în primul ”11” pentru ca echipa să aibă prospețime. Iar de acest lucru ar putea profita Drăgușin.

ADVERTISEMENT

Întrucât Romero și Van de Ven tocmai s-au întors după accidentări, Postecoglou ar putea să nu-i folosească în ambele jocuri din această săptămână și să-i ofere românului debutul complet la Spurs. Mai ales că acesta nu a fost adus doar pentru a oferi o garanție în lipsa celor doi.

Postecoglu impune un sistem de rotație

Tehnicianul lui Tottenham vrea să-l învețe cât mai repede pe Radu Drăgușin ce înseamnă Premier League, iar aceste două partide sunt o oportunitate excelentă. În plus, adversarii sunt abordabili și riscul nu este atât de mare.

ADVERTISEMENT

Imediat după transferul internaționalului român, Ange Postecoglu a exclus varianta de a folosi trei fundași centrali. El a vorbit, totuși, de nevoia de rotație uneori, pentru a-i menține proaspeți pe jucători și pentru a evita accidentările.

Tottenham a plătit celor de la Genoa 25 de milioane de euro pentru transferul lui Radu Drăguşin, plus alte 6 milioane de euro bonusuri. Astfel, fundaşul în vârstă de 21 de ani a devenit cel mai scump român transferat vreodată.

ADVERTISEMENT

Florin Manea a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre viaţa fotbalistului la Londra şi regulile stabilite de Tottenham, care oferă o mult mai mare libertate fotbaliştilor decât echipe din alte ţări, inclusiv Italia.

ADVERTISEMENT