Fotbal intern

Când începe perioada de transferuri din iarnă în Liga 1! UTA Arad a adus doi mijlocaşi

Cand incepe perioada de transferuri din iarna in Liga 1 UTA Arad a adus doi mijlocasi
ADVERTISEMENT

Fereastra de transferuri din Liga 1 se va deschide oficial pe data de 12 ianuarie, la începutul campionatului. Echipele vor avea la dispoziţie o lună şi trei zile pentru a face mutări, ultima zi de transferuri fiind 15 februarie. 

Casa Pariurilor Liga 1 este unul dintre campionatele în care fereastra de transferuri se deschide foarte târziu, exact când este începutul competiţiei. Pandemia a dat peste cap şi actuala stagiune, care a început la finalul lunii august şi astfel, meciurile vor începe foarte devreme în 2021.

ADVERTISEMENT

Un alt efect al pandemiei vor fi transferurile contra unor sume de bani, care se anunţă foarte puţine, la fel ca şi în vară. FCSB s-a înţeles cu Risto Radunovic, iar suma vehiculată pentru acest transfer este 400.000 de euro.


UTA Arad a adus doi mijlocaşi

UPDATE, 3 ianuarie, ora 14:04 / UTA Arad s-a întărit cu doi mijlocaşi proveniţi din ţările baltice, anunţă sportarad.ro. Brazilianul Roger, 24 de ani, are profil ofensiv, de „număr 10“, şi este cotat la 300.000 de euro. Ultima dată a jucat la FC Riga (7 goluri şi 5 assisturi în 40 de partide), din ianuarie 2019, după ce a mai făcut parte din lotul albanezilor de la Kukesi, fără să prindă vreun minut. Cu Riga e dublu campion în Letonia. Junioratul l-a făcut în Brazilia la Botafogo, Atletico Goianense şi Vila Nova.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea este lituanianul Modestas Vorobjovas, de la Zalgiris, formaţie alături de care a câştigat campionatul şi Supercupa ţării sale. Cu un profil mai defensiv decât Roger, Vorobjovas este cotat tot la 300.000 de euro. Este prima aventură în afara graniţelor Lituaniei, după 184 de meciuri, 5 goluri şi 11 pase de gol în primul eşalon din Lituania. Are 16 jocuri în preliminariile Europa League şi 22 de selecţii la naţională, pentru care a înscris o dată.

UTA, care a terminat 2020 cu patru înfrângeri în Liga 1, şi-a restructurat lotul la finalul anului. Pe 23 decembrie, 6 jucători au fost daţi afară de la formaţia arădeană. Alexandru Ioniță, Octavian Ursu, Vlăduț Morar, Călin Popescu, Marian Pleașcă și Mihovil Klapan au fost cei demişi.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari l-a luat împrumut pe Briceag de la FCSB

UPDATE, 31 decembrie, ora 17:23 / FC Voluntari a anunţat că l-a împrumutat pe fundaşul Marius Briceag de la FCSB, înţelegere valabilă până la sfârşitul acestui sezon.

”FC Voluntari şi FCSB au ajuns la un acord în ceea ce priveşte împrumutul lui Marius Briceag la echipa noastră. Astfel, fundaşul lateral în vârstă de 28 de ani va evolua pentru formaţia noastră în sezonul 2020/2021”, este anunţul grupării ilfovene.

ADVERTISEMENT

Când începe perioada de transferuri

Marius Briceag a mai evoluat pentru FC Voluntari în sezonul 2015/2016, primul al ilfovenilor în Liga 1.


Știre inițială, 29 decembrie, ora 13:13

Când începe perioada de transferuri din iarnă în Liga 1! Noii jucători pot fi înregistraţi pe 11 ianuarie

Transferurile din Casa Pariurilor Liga 1 vor putea fi înregistrate în 11 ianuarie, cu o zi înainte de startul competiţiei. Astfel, toate echipele care şi-au pregătit mutările din această iarnă vor putea să folosească noii jucători încă de la primul meci.

Excepţie este restanţa dintre Viitorul şi Hermannstadt, programată să se dispute pe data de 10 ianuarie. Cele două formaţii nu vor putea folosi jucătorii pe care îi aduc până la data disputării meciului pentru că jucătorii nu vor putea fi înregistraţi decât o zi mai târziu.

Risto Radunovic, primul transfer al iernii în fotbalul românesc! Ce alte mutări s-au realizat până acum

Majoritatea echipelor nu au fost active la capitolul veniri, în schimb, la capitolul plecări este forfotă mare. Dinamoviştii sunt îngrijoraţi că mulţi jucători nu se vor întoarce la pregătire după ce au fost minţiţi de Pablo Cortacero şi salariile nu au fost plătite.

Universitatea Craiova, CFR Cluj sau FCSB au jucători pe lista neagră de care se pregătesc să se despartă, în timp ce alte echipe au început deja să îşi pună pe liber jucătorii pe care nu îi mai doresc precum Viitorul, Hermannstadt sau FC Botoşani.

În campionatele mari, perioada de transferuri începe mai repede!

Până acum, transferul lui Risto Radunovic de la Astra la FCSB a fost confirmat de ambele părţi, însă jucătorul nu a semnat. FC Botoşani l-a acontat pe Ulrich Meleke, un fundaş central ivorian în vârstă de 21 de ani, iar la Viitorul au revenit după împrumuturi Florian Haită (Turris Turnu Măgurele) şi Răzvan Matiş (Petrolul Ploieşti).

Dacă în Casa Pariurilor Liga 1 transferurile se pot înregistra de pe 11 ianuarie, în alte campionate fereastra se deschide mult mai repede. În Anglia, Germania sau Franţa transferurile încep de pe 1 ianuarie, în timp ce în Spania şi Italia perioada de mercato începe luni, 4 ianuarie.

  • 11 ianuarie este data de la care se înregistrează transferurile din Liga 1
  • 400.000 de euro plăteşte FCSB pentru Risto Radunovic
ADVERTISEMENT