Sport

Când joacă FCSB, CFR şi Sepsi în Conference League! Cine arbitrează duelurile

FCSB, CFR Cluj și Sepsi se pregătesc de startul în preliminariile Conference League. UEFA a anunțat zilele și orele de disputare, dar și brigăzile de arbitri.
17.07.2023 | 16:00
Cand joaca FCSB CFR si Sepsi in Conference League Cine arbitreaza duelurile
Când joacă FCSB, CFR Cluj și Sepsi în Conference League. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

După debutul în SuperLiga, FCSB, CFR Cluj și Sepsi se pregătesc de startul în preliminariile UEFA Conference League. Toate cele trei echipe românești vor lua startul în al doilea tur preliminar din a treia competiție europeană. Forul continental a anunțat zilele și orele de disputare, dar și brigăzile de arbitri.

Când joacă FCSB, CFR și Sepsi în Conference League

FCSB este prima dintre cele trei echipe care ia startul în preliminariile Conference League. Din motive de securitate, UEFA a devansat cu o zi data de disputare a meciului roș-albaștrilor cu CSKA Sofia 1948 din Bulgaria. Inițial, partida dintre cele două echipe urma să se dispute joi, 27 iulie.

ADVERTISEMENT

Astfel, FCSB va debuta în cupele europene miercuri, 26 iulie, de la ora 20:30 pe stadionul „Vasil Levski” împotriva lui CSKA 1948 Sofia. Partida vicecampioanei României va fi condusă de la „centru” de către italianul Luca Pairetto. Pe 3 august, de la ora 20:00, FCSB primește vizita bulgarilor pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Juxhin Xhaja, „central” albanez, va oficia duelul de la București dintre FCSB și CSKA 1948 Sofia. A doua formație din România care ia startul în Conference League este Sepsi Sf. Gheorghe, joi, 27 iulie, de la ora 20:00. Echipa lui Liviu Ciobotariu o înfruntă pe CSKA Sofia pe stadionul „Bulgarska Armiya”.

ADVERTISEMENT

FCSB, CFR Cluj și Sepsi încep aventura în Conference League

Partida din Bulgaria, dintre CSKA Sofia și Sepsi va fi condusă de olandezul Jochem Kamphuis. Tot joi, 27 iulie, de la ora 20:30, CFR Cluj primește vizita turcilor de la Adana Demirspor. Elchin Masiyev, din Azerbaidjan, va conduce meciul ardelenilor. Sepsi va juca returul cu CSKA Sofia, joi, 3 august, de la ora 20:00.

Meciul retur al covăsnenilor împotriva bulgarilor va fi condus de albanezul Eldorjan Hamiti. În aceeași zi, joi, 3 august, dar o oră mai târziu, 21:00, CFR Cluj va merge în Turcia pentru duelul retur al „dublei” de foc cu Adana Demirspor. Pe stadionul „Yeni Adana” belgianul Nathan Verboomen va împărți dreptatea.

ADVERTISEMENT

Duelurile tur din turul al doilea preliminar din UEFA Conference League sunt programate să se dispute joi, 27 iulie. Manșa retur este programată o săptămână mai târziu, pe 3 august. FCSB și CFR Cluj au debutat cu dreptul în noul sezon de SuperLiga, în timp ce Sepsi a remizat în deplasare cu Rapid.

Farul va pica în turul 2 preliminar din Conference League, dacă este eliminată de Sheriff

Farul a câștigat partida tur cu moldovenii de la Sheriff Tiraspol, scor 1-0 la Ovidiu în primul tur preliminar din Liga Campionilor. Marți, 18 iulie, campioana României merge în Moldova pentru duelul retur. În cazul în care va trece mai departe, cel mai probabil formația lui Gică Hagi va da piept cu Maccabi Haifa. Israelienii au câștigat cu Hamrun, scor 4-0 în tur.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, „marinarii” vor „retrograda” în turul al doilea preliminar din Conference League și ar urma să o întâlnească pe învingătoarea din meciul Urartu (Armenia) – Zrinjski (Bosnia). Bosniacii au câștigat partida tur cu scorul de 1-0. O înfrângere în turul al doilea preliminar din Champions League echivalează cu un parcurs în turul al treilea preliminar din Europa League.

ADVERTISEMENT