Sport

Când revine Simona Halep pe teren: “E extrem de riscant să intre nepregătită de acum! Cu puţină răbdare, va fi la nivelul la care a fost”. Exclusiv

Simona Halep e sfătuită de preşedintele FRT, George Cosac, să nu intre nepregătită pe teren. Oficialul susţine că e sigur că fostul lider mondial poate reveni în elita tenisului.
05.03.2024 | 20:15
Cand revine Simona Halep pe teren E extrem de riscant sa intre nepregatita de acum Cu putina rabdare va fi la nivelul la care a fost Exclusiv
Când revine Simona Halep pe teren: "E extrem de riscant să intre nepregătită de acum! Cu puţină răbdare, va fi la nivelul la care a fost". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

TAS a redus suspendarea Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Decizia este definitivă, iar sportiva poate reveni imediat pe teren. Ba mai mult, conform deciziei de la Lausanne, suspendarea a expirat pe 6 iulie 2023.

Când revine Simona Halep pe teren: “E extrem de riscant să intre nepregătită de acum!

George Cosac, preşedintele FRT, a sfătuit-o pe Simona Halep să nu se grăbească şi să revină nepregătită pe teren pentru a nu risca o accidentare. Oficialul a declarat pentru FANATIK cu e sigur de faptul că Halep va putea juca din nou la cel mai înalt nivel:

ADVERTISEMENT

“Sunt convins că în şase-şapte luni, Simona Halep va ajunge la nivelul în care se bate cu jucătoarele de top. La cât o ştim de ambiţioasă şi determinată, sunt sigur că va reveni la nivelul la care a fost.

Nu ştiu cât de mult s-a pregătit în ultima perioadă. Ar fi extrem de riscant să intre nepregătită de acum pe teren şi să-şi provoace o accidentare care să o ţină departe. Va trebui să o ia pas cu pas, să aibe un pic de răbdare. 

ADVERTISEMENT

Să se pună la punct pe parte fizică şi apoi, sunt sigur că va mai avea încă cel puţin doi ani în care să obţină performanţele pe care le-a mai obţinut”, a spus Cosac pentru FANATIK.

Simona Halep poate reveni la Miami Open! Are nevoie de wild card la turneele importante

Primul turneu la care ar putea participa Simona Halep este Miami Open, care se va desfăşura între 19 şi 31 martie. Dar, fostul lider WTA nu mai figurează în clasamente şi pentru turneele importante trebuie să solicite un wild card.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci disputat de Simona Halep a fost la US Open, pe 29 august 2022. Atunci, sportiva noastră a fost eliminată încă din primul tur după o înfrângere şoc în faţa sportivei din Ucraina, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Înainte de a fi audiată la TAS, Simona Halep a recunoscut că dacă suspendarea de patru ani se va menţine şi la TAS, cariera ei va fi încheiată, însă cum Tribunalul de la Lausanne a întors decizia, sportiva va reveni în circuit:

ADVERTISEMENT

„Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a spus Simona Halep.

  • 32 de ani are Simona Halep
  • 17 luni a stat pe bară sportiva
ADVERTISEMENT