Life

Când să rezervi, de fapt, vacanțele pentru 2024. Cele mai ieftine luni în care poți face asta

În ce perioadă îți poți rezerva vacanțe ieftine pentru 2024. Lunile în care te poți bucura de costuri mici ale zborurilor către diferite destinații.
22.01.2024 | 14:44
Cand sa rezervi de fapt vacantele pentru 2024 Cele mai ieftine luni in care poti face asta
Cum să-ți planifici vacanțe ieftine în 2024. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Printre planurile multor persoane pentru 2024 sunt călătoriile. Sunt la mare căutare cele cu buget redus. Din fericire, există perioade din an când poți pleca într-o vacanță la costuri mult mai mici decât de obicei. De asemenea, trebuie să cunoști și câteva trucuri pentru a prinde bilete reduse.

Cum te poți bucura de o vacanță ieftină în 2024. Când se găsesc bilete cu prețuri mici

În general, vacanțele pe un interval mai scurt au prețuri mai avantajoase, dar sunt și posibilități de a te bucura de o vacanță mai îndelungată, pe o sumă care să nu-ți golească foarte mult portofelul. Pentru acestea, un prim pas este să faci o rezervare cu câteva luni sau săptămâni înainte.

ADVERTISEMENT

Airbnb, o platformă care se ocupă de rezervarea vacanțelor, a analizat care sunt cele mai ieftine luni ale unui an pentru a vizita diferite destinații, frecventate de turiști. S-a constatat că începutul unui nou an este benefic din punct de vedere financiar pentru călătorii, transmite metro.co.uk.

În ianuarie și în februarie se găsesc, pe site-urile companiilor aeriene, cele mai ieftine bilete de avion. De asemenea, pe site-urile cu rezervări se pot găsi o varietate de hoteluri, pensiuni, hosteluri sau apartamente, care solicită o plată mai mică decât în sezonul estival.

ADVERTISEMENT

În luna martie se călătorește cel mai ieftin

Totodată, aflați și că luna martie este cea mai ieftină perioadă pentru o călătorie. Aveți posibilitatea de a zbura peste hotare cu 50 de euro dus-întors, de persoană, sau chiar cu 30, 20 de euro, de persoană, pentru un sejur de 3 sau 4 zile.

Cu toate acestea, dacă veți rata lunile enumerate, nu vă faceți griji, după terminarea sezonului turistic, din toamnă se redeschide ”sezonul reducerilor”. În lunile septembrie, octombrie, noiembrie, dar și decembrie, vă veți putea achiziționa bilete cu prețuri precum cele indicate anterior.

ADVERTISEMENT

Fiți atenți, în același timp, la notificările pe care vi le trimit companiile aeriene, fiindcă ele pot conține vești despre noi reduceri sau oferte. Tot ce trebuie să faceți mai întâi este să vă faceți cont și apoi să vă instalați aplicații ale site-urilor lor oficiale.

Un alt truc pentru călătorii mai ieftine este să urmăriți noaptea, după ora 24:00, site-urile companiilor aeriene sau ale celor care se ocupă de rezervările biletelor. Este de mare folos și navigarea pe modul ”incognito”. Apăsați pe cele trei puncte, din partea dreaptă, de sus, a paginii de internet, și veți găsi funcția.

ADVERTISEMENT

O altă modalitate utilă este să vă grupați cu mai multe persoane pentru o vacanță cu un preț mai avantajos sau să ”vânați” și ofertele agențiilor de turism. Nu în ultimul rând, analizați atent fiecare recenzie a acestora, pentru a evita orice disconfort.

ADVERTISEMENT
Tags: