Life

Când se aprinde, de fapt, candela în casă. Puțini oameni mai știu acest lucru

Care este cel mai bun moment în care poți, de fapt, să aprinzi o candelă în casă. Detaliul pe care nu mulți credincioși îl cunosc.
03.02.2024 | 19:00
Cand se aprinde de fapt candela in casa Putini oameni mai stiu acest lucru
Care este cel mai bun moment în care poți aprinde o candelă. Sursa foto: Facebook / Biserica Ortodoxă Sfinții Doctori Cosma și Damian Treviso - Italia
ADVERTISEMENT

În România, aprinderea candelei este un ritual care amintește de puterea divină. Cei care au un obicei din a aprinde o candelă în fața unei icoane cred, de cele mai multe ori, că Iisus Hristos veghează asupra lor. Însă, puțini sunt cei care știu când se aprinde, de fapt, o candelă.

Ce semnifică aprinderea candelei și lumina acesteia

Aprinderea unei candele poate reprezenta un momente de liniște și binecuvântare pentru multe persoane. De obicei, se spune că prin lumina candelei lucrează Iisus Hristos și îi călăuzește pe cei aflați în impas sau pe cei care au probleme.

ADVERTISEMENT

În biserică, de foarte multe ori, preoții spun că aprinderea candelei semnifică dragostea și credința în Dumnezeu. Persoanele care aleg să aprindă candele în propria casă se bucură de protecția divină.

Vorbele lui Iisus Hristos consemnate în Biblie, ”Eu sunt lumina lumii, cel ce vine după Mine nu va umbla întru întuneric” sunt grăitoare pentru credincioși. Tocmai de aceea, cei ce aprind candele sunt ghidați pe calea către mântuire.

ADVERTISEMENT

De obicei, candelele reprezintă o parte a procesului de rugăciune. Acestea sunt păstrate în casă de către creștini lângă o icoană. Este recomandat ca, atunci când este aprinsă candela, să se rostească și o rugăciune.

Care este cel mai bun moment în care se poate aprinde o candelă

Candelele pot fi aprinse de către creștini în fiecare zi pentru a putea vedea adevăratele minuni. De obicei, preoții recomandă femeilor ca primul lucru pe care îl fac dimineața să fie aprinderea candelei din casă.

ADVERTISEMENT

În timp, aprinderea candelei poate deveni un ritual pe care îl poate face femeia în fiecare dimineață. Odată cu aprinderea ei, aceasta poate face semnul crucii. De asemenea, poate rosti o scurtă rugăciune pentru soț, pentru copii și pentru toți cei dragi.

Se spune că, atât timp cât candela stă aprinsă în casă, îngerul păzitor veghează asupra celor care locuiesc acolo. De asemenea, dacă aprinzi candela, pleci de acasă și o găsești stinsă, se spune că îngerul veghează în continuare pentru a nu ți se întâmpla ceva rău.

ADVERTISEMENT

În cazurile mai puțin fericite, dacă pleci de acasă și mori pe drum, lumina candelei este cea care te călăuzește pe drumul de dincolo. Cu alte cuvinte, se socotește că nu mori în întuneric.

Creștinii trebuie să știe că uleiul care arde în candelă nu poate fi unul ales la întâmplare. Uleiul poate fi de măsline sau de floarea soarelui și trebuie să fie primit și sfințit de către preoți la Sfântul Maslu.

Uleiul sfințit nu se aruncă niciodată din candelă, ci se completează pe măsură ce se consumă. Atunci când se adaugă ulei, este recomandat să pună o dorință, să se rostească o rugăciune și să se facă trei mătănii.

ADVERTISEMENT