Life

De ce este bine, de fapt, să avem o candelă aprinsă în casă. Ce semnificație aparte are gestul

De ce este recomandat să ai o candelă aprinsă în locuința ta. Gestul la care nu mulți credincioși recurg, dar care poate face minuni
13.01.2024 | 18:00
De ce este bine de fapt sa avem o candela aprinsa in casa Ce semnificatie aparte are gestul
De ce este bine să ai în casă o candelă aprinsă. Sursa foto: Inquam Photos/ Cristi Vescan
ADVERTISEMENT

Nu mai este niciun secret faptul că la magazinele religioase de specialitate și nu numai se regăsesc fel de fel de candele. De cele mai multe ori, românii le aprind fie la mormintele celor decedați, fie la zile de sărbătoare, când merg la biserică. Dar, puțini sunt cei care au mereu o candelă aprinsă în casă.

De ce trebuie să ai în casă o candelă aprinsă

Candela este unul dintre obiectele bisericești asociate cel mai puternic cu religia. În Biblie, una dintre cele mai puternice cuvinte și cele rostite de Hristos și anume, ”Eu sunt lumina lumii”. Tocmai de aceea, atunci când se aprinde o candelă, se consideră că lumina acesteia ne bucură și ne călăuzește sufletul.

ADVERTISEMENT

Candela aprinsă are diverse semnificații, nu doar cea legată de călăuzirea lui Hristos. Se spune că untdelemnul din fitilul candelei nu este nici el unul ales la întâmplare. La fel ca în cazul candelei, semnificația lui este una destul de puternică.

Acest untdelemn este considerat a fi o jertfă pe care fiecare creștin care aprinde o candelă a aduce lui Dumnezeu. Prin acest gest, persoanele credincioase își arată dragostea față de Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Este foarte bine ca orice persoană să aprindă în casa sa câte o candelă. Se spune că lumina ei ține la distanță energiile negative și purifică locul.

De asemenea, tot din religie este foarte bine cunoscut faptul că duhurile rele nu pătrund niciodată în locurile luminate. Acestea sunt atrase mereu de întuneric, nicidecum de credință.

ADVERTISEMENT

Ce semnifică flacăra candelei și cu ce este asociată

Aprinderea candelelor mai amintește de un episod extrem de important din Biblie. Și anume, de momentul în care cele 10 fecioare îl așteptau pe Hristos cu candele aprinse. Cinci dintre ele au pierdut venirea Mântuitorului, din cauză că nu aveau suficient untdelemn în candele.

Candela aprinsă are mai multe semnificații și toate dintre ele sunt legate de divinitate. Se mai spune că lumina candelei amintește de caracterul pur și luminos pe care îl au sfinții. Tocmai de aceea, se recomandă rostirea unei rugăciuni atunci când se aprinde candela.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aprinderea candelei mai este asociată cu mântuirea pe care o primește orice creștin din partea lui Dumnezeu atunci când primește în inima sa focul sfânt.

Ba mai mult, se spune că ar trebui să fim însetați de a face bine, așa cum arde flacăra lumânării. Așa cum focul candelei arde fără oprire, așa ar trebui să fie și credința noastră în divinitate.

ADVERTISEMENT