Sport

Când se joacă Farul – Flora Tallinn, în turul 3 preliminar al Conference League

Farul s-a calificat cu mari emoții în turul 3 preliminar al Conference League, fază în care va întâlni formația Flora Tallinn din Estonia.
03.08.2023 | 21:52
Cand se joaca Farul  Flora Tallinn in turul 3 preliminar al Conference League
Farul s-a calificat cu mari emoții în turul 3 preliminar al Conference League, fază în care va întâlni formația Flora Tallinn din Estonia. Sursă foto: farulconstanta.com
ADVERTISEMENT

Campioana României a trecut de Urartu cu un dublu 3-2, însă trupa lui Gică Hagi a suferit enorm în returul de la Erevan. Armenii au dominat autoritar primele 50 de minute și au condus cu 2-0, dar apoi ”marinarii” au avut o revenire fantastică.

Farul întâlnește Flora Tallinn în turul 3 preliminar al Conference League

După ce a depășit emoțiile din partida retur cu Urartu și s-a văzut cu sacii în căruță, Farul așteaptă cu mai multă încredere duelul cu echipa estonă Flora Tallinn, în turul 3 preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

Prima manșă a dublei cu campioana Estoniei va avea loc joi, 10 august, la Ovidiu, returul fiind programat o săptămână mai târziu pe Le Coq Arena din Tallinn. Orele de start ale celor două partide urmează să fie stabilite.

Flora Tallinn, cea mai titrată echipă a Estoniei

Flora Tallinn a câștigat ediția precedentă a campionatului Estoniei și a participat în Champions League, dar a fost eliminată în primul tur preliminar de formația Rakow Czestochowa, la care joacă românii Deian Sorescu și Bogdan Racovițan. Polonezii au câștigat ambele manșe (1-0, 3-0).

ADVERTISEMENT

Estonii, care în actualul sezon intern se află pe locul secund în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Levadia Tallinn, dar cu golaveraj mai slab și un joc în plus disputat, au fost ”retrogradați” în Conference League și au fost trimiși direct în turul 3 preliminar.

Flora Tallinn este cea mai titrată formație a Estoniei, cu 13 titluri de campioană câștigată. Cu toate acestea, lotul este unul modest, fiind cotat la doar 4,48 milioane de euro, mai puțin chiar decât Urartu, formație de care Farul a trecut.

ADVERTISEMENT

Cei mai valoroși jucători de campioana Estoniei sunt fundașul central Marten Kuusk și mijlocașul de creație Martin Miller, ambii cotați la 325.000 de euro. Antrenorul echipei este tânărul Jurgen Henn, în vârstă de 36 de ani, iar în lot nu se află niciun străin.

Alibec l-a salvat pe Aioani

Marian Aioani a făcut o nouă gafă în duelul dintre Urartu și Farul, iar dacă în partida tur Gică Hagi a spus că el a greșit când i-a spus portarului să nu aibă zid la o lovitură liberă, acum golul primit a venit în urma unei acțiuni.

ADVERTISEMENT

Norocul portarului campioanei României s-a numit Denis Alibec. Atacantul ”marinarilor” a făcut o a doua repriză foarte bună și a reușit o ”dublă” care a a adus calificarea Farul în turul 3 preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT