Sport

Urartu – Farul 2-3, în turul 2 preliminar al Conference League. Alibec îi califică pe „marinari”

Farul s-a calificat în turul 3 preliminar al Conference League după ce a învins cu același scor ca și în tur, 3-2, pe armenii de la Urart.
03.08.2023 | 20:55
Urartu  Farul 23 in turul 2 preliminar al Conference League Alibec ii califica pe marinari
Meciul de fotbal dintre FC Urartu si Farul Constanta, contand pentru turul doi preliminar al UEFA Conference League, desfasurat pe Stadionul Urartu din Erevan, joi 03 august 2023. © FOTO:Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
03-08-2023
18:11

Farul, calificare cu emoții în tgurul 3 preliminar al Conference League

Farul Constanța s-a calificat în turul 3 preliminar al Conference League cu o dublă victorie 3-2 în fața armenilor de la Urart, însă echipa lui Gică Hagi a trecut prin mari emoții în ambele manșe.

Mai întâi, în turul de la Ovidiu, „marinarii” au fost conduși de două ori, cu 1-0 și 2-1, reușind să marcheze golul victoriei abia în prelungiri prin căpitanul Larie.

Apoi, returul de la Erevan a fost unul cu adevărat de infarct. Gazdele au fost la cârma meciului până în minutul 50, au dominat cu autoritate, iar scorul de de 2-0 înscris pe tabelă însemna eliminarea constănțenilor din competiție.

A fost nevoie însă de un gol, norocos oarecum, înscris de Nedelcu și soarta meciului s-a întors cu 180 de grade. Farul a egalat imediat prin Alibec, iar de aici înainte pe teren nu a mai existat decât echipa lui Hagi. Ocaziile au curs la poarta celor de la Urartu, liniștea aducând-o același Alibec în al doilea minut al prelungirilor,

În turul următor, Farul va întâlni pe Florra Tallinn, pe 10 și 17 august.

03-08-2023
15:59

Urartu - Farul 2-3 (Antwi 11, Sabua 47 / Nedelcu 53, Alibec 57, 90+2)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+10: Fluier final.

Min. 90+8: Mazilu ratează incredibil, din poziție de singur cu portarul.

Min. 90+2: GOOOL Farul! Alibec scapă singur pe contraatac și înscrie cu un șut puternic din careu.

Min. 90: De la margine se arată 8 minute de prelungire. Gazdele caută cu disperare golul care să ducă meciul în prelungiri.

Min. 63: Băluță șutează din careu, puțin pe lângă poartă.

Min. 59: Mihai Popescu reia periculos cu capul pe lângă poartă după un corner executat de Alibec.

Min. 57: GOOOL Farul! Pasă genială a lui Mazilu pentru Alibec, acesta rămâne singur cu portarul și înscrie din 7-8 metri.

Min. 53: GOOOL Farul! Nedelcu reia în plasă din 2 metri după un corner al constănțenilor.

Min. 47: GOOOL Urartu! Maksimenko pătrunde în careu, șutează din 10 metri, Aioani respinge în lateral până la Sabua, care reia în poarta goală.

Min. 45+2: Sabua înscrie în poarta goală după o ieșire hazardată a lui Aioani, dar era ofsaid și golul este anulat.

Min. 36: Minge trimisă greșit de armeni spre propriul portar, Rivaldinho interceptează, dar în loc să trimită spre poarta goală încearcă să dribleze portarul și reia apoi în plasa laterală.

Min. 35: Gazdele atacă în valuri, Farul nu există pe teren.

Min. 34: Grigoryan șutează puternic din 7-8 metri, la colțul scurt, Aioani respinge greu.

Min. 30: Benchaib acuză o accidentare și este schimbat cu Artean. Tot în acest minut, Rivaldinho intră în locul lui Grameni.

Min. 21: Makismenko înscrie după o pasă a lui Saboua, dar golul este anulat pentru un ofsaid.

Min. 14: Alibec primește o minge la 25 de metri de poarta adversă, îl vede pe portarul Melikhov ieșit, încearcă un lob, dar trimite prea scurt, direct în brațele acestuia.

Min. 11: GOOOL Urartu! Antwi deschide scorul cu un șut pe jos din afara careului, cu largul concurs al portarului Aioani.

Min. 8: Margaryan șutează de la 20 de metri, puțin pe lângă poartă.

Min. 6: Benchaib șutează din afara careului, mingea e deviată și iese în corner.

Min. 1: A început partida.

03-08-2023
15:00

Echipele de start la Urartu - Farul

Echipele de start la meciul Urartu – Farul.

  • Urartu: Melikhov – Antwi, Tsymbalyuk, Zotko – Piloyan, Margaryan, Salou, Marcos Junior, Grigoryan – Maksimenko, Sabua. Rezerve: Abakumov, Umreyan – Aghasaryan, Dzhikiya, Eduardo, Ghazaryan, Isaac, Mirzoyan, Ozbiliz, Polyakov, Stojanovic. Antrenor: Dmitry Gunko.
  • Farul: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – T. Băluță, Nedelcu, Grameni – Mazilu, Alibec, Benchaib. Rezerve: Buzbuchi – Artean, Banu, Boli, Mateus Criciuma, N. Popescu, Queiros, Rivaldinho, Sali, Sîrbu, Vianna, Vînă. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Meciul Urartu – Farul are loc joi, 3 august, cu începere de la ora 19:00, în cadrul manșei secunde a turului 2 preliminar din Conference League. În primul meci, jucat la Ovidiu, campioana României a reușit să obțină in extremis victoria cu 3-2 în fața armenilor, grație golului de la marginea careului înscris de fundașul central Ionuț Larie. Învingătoarea din această dublă pare a avea o misiune ușoară în turul 3 preliminar, unde o va întâlni pe Flora Tallinn din Estonia.

Unde se joacă meciul Urartu – Farul, în manșa secundă a turului 2 preliminar din Conference League

Întâlnirea Urartu – Farul se dispută joi, 3 august, de la ora 19:00, pe stadionul care poartă numele clubului campion al Armeniei în sezonul trecut. Stradionul „Urartu” a căpătat acest nume începând din 2019, până atunci purtând denumirea pe care a avut-o și clubul, Banants Erevan. Este o locație modernizată în anul 2008, care are actualmente 4.500 de locuri, toate pe scaune.

ADVERTISEMENT

La meciurile celor de la Urartu vin de regula între 2.500 și 3.000 de spectatori, dar foarte naționaliști, armenii uitând de orice rivalități interne atunci când echipa națională sau cele de club urmează să reprezinte țara în competiții internaționale. Atunci se produce o efervescență în rândul iubitorilor fotbalului din Erevan și alături de fanii lui Urartu vin la meciuri inclusiv suporteri ai altor echipe din capitala Armeniei.

Cine transmite la TV partida Urartu – Farul

Partida Urartu – Farul se joacă joi, 3 august, de la ora 19:00 pe noul și modernul stadion ce poartă numele echipei, din Erevan,  în manșa secundă a turului 2 preliminar al Conference League. Ea va fi transmisă în direct pe canalele de televiziune Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Erevan va fi joi, 3 august, pur și simplu ca într-un cazan cu aburi. Asta pentru că temperatura va atinge la orele amiezii valori uriașe de minim 38 de grade. Iar cum jocul se desfășoară de la ora 19:00, este clar că în cel mai bun caz va mai scădea cu maxim un grad-două, ceea ce este enorm pentru a juca fotbal. Un tânăr arbitru galez de numai 31 de ani, Thomas Owen, din Țara Galilor, aflat la treilea său meci în cupele europene intercluburi, va fi la centru la acest joc.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Urartu – Farul

Gică Hagi nu a ascuns faptul că își dorește mult o calificare a elevilor săi în turul 3 preliminar, mai ales că ar urma să aibă și un adversar accesibil, echipa estoniană Flora Tallinn. El cere concentrare maximă și totală dăruire în returul de la Erevan, după ce în tur dobrogenii au avut mari emoții, fiind conduși pe teren propriu în două rânduri. Din punctul lui de vedere, marea problemă o reprezintă lipsa de experiență internațională a majorității jucătorilor.

ADVERTISEMENT

La capitolul absențe, sunt sigure cele ale argentinianului Borgnino și brazilianul Gustavo Malins. A încept să se vorbească despre dorința echipei campioane a României de a-l reîmprumuta pe atacantul Louis Munteanu de la Fiorentina, dar și despre faptul că Farul ar intenționa să se despartă de câțiva dintre jucătorii nou sosiți în vară, deși, spre exemplu, Benchaib, adus de la Mioveni, a intrat doar câteva minute, fiind accidentat.

Cote la pariuri la jocul Urartu – Farul

Campioana României nu este favorita caselor de pariuri în deplasarea din capitala Armeniei, dar este favorită la opțiunea cine merge mai departe. Urartu are cotă de 2,20 pentru a obține victoria, care are cea mai mare probabilitate de a duce confruntarea în prelungiri, pentru că se vede un succes local la un gol diferență, iar Farul are cotă 3,20 pentru a demonta această alegere. La capitolul echipa calificată în turul 3, Farul are o cotă joasă, numai 1,40, iar gazdele au o cotă imensă, 3,00.

ADVERTISEMENT

Șansâ dublă „1X” are cotă 1,35, iar șansă dublă „X2” ajunge la cota de 1,65. Un gol înscris de armeni valorează tot 1,35 și o reușită a dobrogenilor va fi cotată la 1,45. Se ia în considerare și faptul că în meciul tur, la Ovidiu, Urartu a condus de două ori și că gazdele au reușit in extremis victoria, aproape de fluierul de final al meciului.

ADVERTISEMENT