Life

Când se pune borșul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorbă. Eroarea la care recurg foarte multe femei în bucătărie, atunci se apucă de gătit.
20.02.2024 | 15:15
Cand se pune borsul in ciorba Greseala pe care o fac multe gospodine
Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorbă. Eroarea la care recurg foarte multe femei în bucătărie, atunci se apucă de gătit. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Când se pune borșul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine. FANATIK îți dezvăluie în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre acest produs care are rolul de a acri preparatele culinare.

Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorbă. Eroarea la care recurg foarte multe femei în bucătărie, atunci se apucă de gătit

Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorbă. Eroarea la care recurg foarte multe femei în bucătărie, atunci se apucă de gătit. Din păcate, gustul mâncării ajunge să se modifice complet atunci când nu se ține cont de această regulă simplă.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă produsul este tot mai folosit, însă nu toată lumea știi care este cea mai bună metodă. La prima vedere pare un lucru banal, dar în realitate se pot produce greșeli de nereparat, mai ales la mâncare.

Ei bine, borșul nu se adaugă niciodată atunci când se pun la fiert legumele sau carnea. Acesta se pune în oală abia la final când toate ingredientele s-au fiert. După ce s-a adăugat în oală se mai lasă mâncarea pe aragaz circa 10 minute, cât să mai clocotească o dată.

ADVERTISEMENT

Cât despre cantitatea de borș pe care o folosim în ciorbă, gospodinele trebuie să știe că depinde de cât de acru este produsul. De asemenea, cantitatea poate depinde foarte mult și de preferințele fiecărei persoane în parte.

Mihaela Bilic, despre beneficiile probioticelor din borș și zeama de varză

Mihaela Bilic a dezvăluit la un moment dat care sunt beneficiile probioticelor din borș și zeama de varză. Nutriționistul spune că produsele crude și fermentate stau la baza alimentației umane de secole întregi, având numeroase avantaje pentru organism.

ADVERTISEMENT

Microorganismele vii prezente în orice produs fermentat, de la drojdia de bere, produse lactate și brânzeturi, până la murături și borș, au drept rol reechilibrarea florei microbiene din intestin. De asemenea, ele restabilesc raportul optim între coloniile de bacterii bune și mai puțin bune.

„De acest echilibru depind nu numai procesele de digestie, dar și sănătatea noastră, intestinul fiind sediul central al imunității organismului. Termenul «anti-biotic» înseamnă anti-viață.

ADVERTISEMENT

Se referă la medicamentele ce omoară bacterii și microbi, «pro-biotic» înseamnă pentru viață și presupune orice produs care conține prețioasele bacterii vii. Borșul este un astfel de produs, obținut prin fermentația lactică a boabelor de grâu.

Și varza murată presupune același proces de lacto-fermentație ce dă naștere unui aliment ce abundă în bacterii benefice”, a transmis pe rețelele de socializare Mihaela Bilic, scrie dcnews.ro.

ADVERTISEMENT