Sport

Când se retrage Gigi Becali din fotbal: “Las în mâinile lui Dumnezeu decizia”

Gigi Becali a vorbit în seara de Crăciun despre momentul în care se va retrage din fotbal. Patronul FCSB a susţinut că decizia nu stă în mâinile lui.
26.12.2022 | 09:55
Cand se retrage Gigi Becali din fotbal Las in mainile lui Dumnezeu decizia
Gigi Becali a vorbit despre momentul retragerii din fotbal
ADVERTISEMENT

Cu o lună înainte să se împlinească 20 de ani de când este patronul FCSB, Gigi Becali a vorbit despre momentul retragerii din fotbal. Omul de afaceri continuă să viseze la Liga Campionilor, competiţie în care poate ajunge doar dacă va câştiga titlul în SuperLiga.

Gigi Becali şi momentul retragerii din fotbal: “Dacă Hristos vrea, să-mi dea biruinţă”

Gigi Becali a oferit un interviu pentru Realitatea TV în care a vorbit despre religie şi tinereţe, dar, la un moment dat, discuţia a curs şi spre fotbalul. Patronul FCSB a evitat să ofere un răspuns clar atunci când a fost întrebat cât mai are de gând să investească în fotbal.

ADVERTISEMENT

“Nu am ieşit din fotbal. Am să pun fotbalul în faţa lui Dumnezeu. De trebuie să-l mai fac, dă-mi slavă în el, adică putere şi biruinţă. Da, las în mâinile lui Dumnezeu decizia.

Dacă Hristos vrea, să-mi dea biruinţă, dacă nu vrea, să nu-mi dea biruinţă. Dacă eu câştig campionatul şi merg în Liga Campionilor, unde iau 10.000.000 de euro, înseamnă că El a făcut şi trebuie să continui”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

FCSB a terminat anul 2022 pe podium în SuperLiga

FCSB nu a început prea bine sezonul 2022-2023 din SuperLiga, după ce echipa s-a concentrat să se califice în grupele Conference League. “Roş-albaştrii” şi-au revenit în campionat, la scurt timp după ce Nicolae Dică a fost înlocuit cu Mihai Pintilii pe postul de antrenor, şi au terminat anul pe podium.

Cu 38 de puncte obţinute în 21 de etape, FCSB este la egalitate cu Rapid şi CS Universitatea Craiova. Echipa finanţată de Gigi Becali se află la 7 puncte în spatele Farului Constanţa, liderul campionatului.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali vrea în Liga Campionilor, dar FCSB şi-a distrus coeficientul UEFA

FCSB va avea mari probleme în sezonul 2023-2024 din cupele europene. “Roş-albaştrii” au pierdut puncte preţioase în actuala stagiune, iar coeficientul UEFA al echipei s-a diminuat considerabil.

În aceste condiţii, dacă va câştiga titlul în SuperLiga, FCSB ar urma să fie cap de serie doar în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Drumul spre marele jackpot ar fi blocat încă din turul 2, când ar da peste nume grele din postura de echipă aflată în urna a 2-a.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FCSB ar avea un parcurs mai dificil şi în Conference League. Cu actualul coeficient UEFA, de 11,000 puncte, echipa lui Gigi Becali nu ar putea să fie cap de serie în play-off-ul competiţiei, înainte de intrarea în grupe.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,65 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate” la meciul FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: