Life

Cântăreț român, condamnat la 6 ani de închisoare. Ce infracțiune a comis

Un artist român a fost judecat pentru un delict internațional. A primit 6 ani de pușcărie, fiind deja în arest preventiv.
08.02.2024 | 10:10
Cantaret roman condamnat la 6 ani de inchisoare Ce infractiune a comis
Un artist român a fost judecat pentru un delict internațional. A primit 6 ani de pușcărie, fiind deja în arest preventiv. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cântăreț român, condamnat la 6 ani de închisoare. Ce infracțiune a comis rapperul care a avut probleme cu legea și în trecut. Este unul dintre cei mai cunoscuți artiști underground din țara noastră. Declarația din timpul anchetei.

Un artist român a fost judecat pentru un delict internațional. A primit 6 ani de pușcărie, fiind deja în arest preventiv

Un artist român a fost judecat pentru un delict internațional. A primit 6 ani de pușcărie, fiind deja în arest preventiv la Penitenciarul Aiud. Decizia Tribunalului Alba a fost făcută publică în cursul zilei de marți, 6 februarie 2024.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au mai transmis că hotărârea nu este definitivă și că poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. Rapperul care trebuie să execute o pedeapsă în spatele gratiilor este Cumicu, pe numele real Raul Alin Giurgiu.

Cântărețul a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic internațional de droguri, după ce a cumpărat din Spania o cantitate destul de mare de canabis. Cele 4 kilograme și jumătate au fost ascunse în două colete.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor din Alba Iulia, drogurile au fost puse în două colete și trimise din Spania la Cluj-Napoca. Acestea au fost împărțite în șase pachete vidate în care se aflau 1.726,1 grame de canabis, respectiv 2.835,9 grame de canabis.

La cei 4 ani se mai adaugă alți 2 ani pentru că rapperul mai avea o condamnare din trecut. Cumicu este arestat preventiv din 7 septembrie 2023, la o zi după ce a fost prins în flagrant într-un dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

Cum a fost prins Cumicu de oamenii legii

Anchetatorii au dezvăluit cum a fost prins Cumicu de oamenii legii. Rapperul a fost filat, supravegheat tehnic și apoi a ajuns pe mâinile poliției. Cântărețul și-a recunoscut fapta, și-a însușit ce a făcut și cum a procedat.

De asemenea, artistul și-a protejat un prieten cu care se afla în mașină în momentul flagrantului. Vedeta a susținut că amicul său nu are nicio legătură cu faptele sale și că, de fapt, nu știe ce se află în coletele respective.

ADVERTISEMENT

„Drogurile le-am luat de la un băiat din stradă. E un spaniol. E un bar unde mergi, dacă ai nevoie de ceva, găsești acolo. Nu cunosc numele băiatului. Am dat pe droguri în jur de 9.000 euro.

Eu m-am ocupat de vidare. Hainele erau ale mele, toate. Plata am făcut-o cu bani cash. Voiam să țin o parte din droguri pentru mine, iar cealaltă parte să încerc să o dau” a declarat Cumicu în timpul anchetei, notează alba24.ro.

ADVERTISEMENT