Life

Cântărețul cu care Nicolae Ceaușescu a avut o relație specială: “Era, într-un fel, omul de casă al lui”

Cântărețul cu care Nicolae Ceaușescu a avut o relație specială. A ajuns să fie numit chiar „omul de casă” al temutului dictator.
03.04.2023 | 07:38
Cantaretul cu care Nicolae Ceausescu a avut o relatie speciala Era intrun fel omul de casa al lui
Cântărețul cu care Nicolae Ceaușescu a avut o relație specială. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cine este cântărețul cu care Nicolae Ceaușescu a avut o relație specială? Chiar s-a spus că acesta ajunsese să fie „omul de casă” al dictatorului!

Cântărețul cu care Nicolae Ceaușescu a avut o relație specială

Cântărețul pe care Nicolae Ceaușescu l-a iubit foarte mult și l-a vrut mereu aproape de el a fost Gică Petrescu. Ba mai mult, unii îl numai omul de casă al acestuia.

ADVERTISEMENT

Gică Petrescu avea permisiunea de a cânta orice dorea, spre deosebire de ceilalți artiști foarte constrânși de regim sau chiar pedepsiți. Mai mult, el era unul dintre puținii cântăreți care au ajuns să stea în fața lui Nicolae Ceaușescu.

„Lui Gică i se permitea să cânte orice. Era, într-un fel, omul de casă al lui Ceauşescu. De fapt, nu erau foarte mulţi interpreţi care ajungeau să-i cânte lui Ceauşescu.

ADVERTISEMENT

Iar Gică îi plăcea pentru că nu făcea excese, cânta fără vulgarităţi”, a spus muzicologul Viorel Cosma pentru „Dilema Veche“.

Gică Petrescu a petrecut Revelionul alături de Ceaușescu

Gică Petrescu inclusiv era invitat la revelioanele organizate de Nicolae Ceaușescu. De asemenea, Petrescu nu lipsea nici de la zilele de naștere ale dictatorului.

ADVERTISEMENT

Elena Merișoreanu chiar povestea că celebrul artist era unul dintre singurii care își permiteau să fie deosebit de sincer cu dictatorul.

La un moment dat, la unul dintre revelioanele la care a fost invitat și Gică Petrescu, personalul a uitat să-i servească pe artiști.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu au primit nici măcar apă și nici șampanie pentru a ciocni la miezul nopții. Atunci, acesta a făcut un gest care i-a șocat pe mulți și a mers la Nicolae Ceaușescu să ciocnească cu paharul gol.

Desigur că Nicolae Ceaușescu a vrut să știe de ce vine să dea noroc în acest fel și artistul i-a povestit că el și ceilalți cântăreți nu au primit deloc băutură sau mâncare. Dictatorul a rezolvat rapid situația și le-a adus tot felul de bunătăți pe masă.

„Imediat după ora 12.00 noaptea, Gică s-a dus la Ceauşescu având în mână un pahar de şampanie gol. Am înlemnit toţi când l-am văzut.

Dictatorul l-a întrebat de ce vine să dea noroc cu paharul gol, iar Gică i-a spus că în camera în care eram noi nu era nici măcar o sticlă cu apă, darămite cu şampanie. Imediat, pe masă au fost aduse tot felul de mâncăruri şi de băuturi“, povestea Elena Merişoreanu.

ADVERTISEMENT