Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Capăt de drum pentru Deac la CFR Cluj: „Nu mai are loc în echipă!”

Ciprian Deac este pe cale să spună adio după șase ani lui CFR Cluj. Veteranul ardelenilor a fost rezervă neutilizată în derby-ul cu U Cluj, lucru care nu i-a picat deloc bine.
22.08.2023 | 12:54
Capat de drum pentru Deac la CFR Cluj Nu mai are loc in echipa
Capăt de drum pentru Deac la CFR Cluj: „Nu mai are loc în echipă!”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ciprian Deac (37 de ani) pare că se apropie de finalul aventurii la CFR Cluj. Veteranul formației din Gruia a jucat doar un meci în acest sezon, iar gesturile de la finalul derby-ului cu U Cluj, pe care l-a văzut doar de pe banca de rezerve, par a-l da de gol.

Ciprian Deac își ia adio de la CFR Cluj? Gesturile care îl trădează pe veteran

Ciprian Deac n-a jucat decât într-o singură partidă în acest sezon de SuperLiga, cu Poli Iași, când a ieșit accidentat la umăr. Veteranul ardelenilor s-a recuperat și e apt de joc, dar nu a fost o opțiune pentru Andrea Mandorlini la derby-ul cu U Cluj, câștigat de CFR cu 4-3.

ADVERTISEMENT

„L-am văzut după meci. Era foarte trist. Aproape că nu vorbea. Senzația mea e că Deac nu mai are loc în această echipă a lui Mandorlini și nu ar fi de mirare ca Deac să închidă contractul cu CFR Cluj și chiar să se retragă în această iarnă.

E o senzație, nu e o informație, pentru că efectiv eu nu l-am văzut niciodată atât de trist pe Deac în atâția ani și la vestiar, și după meci, și vorbind cu el și în general. Atât de trist și de închis în el nu l-am văzut niciodată.

ADVERTISEMENT

Îmi crea senzația că la iarnă s-ar putea să fie un stop pentru el. Pentru că nu e genul care să stea tot anul și să fie o rezervă care intră o dată pe lună”, a transmis jurnalistul FANATIK Cristi Coste.

„O să fie o problemă”

Ciprian Deac mai are contract cu CFR Cluj până în vara lui 2024. El este în a doua sa perioadă în Gruia, mijlocașul evoluând pentru feroviari și între 2006 și 2010. A adunat un total de 435 de meciuri, 84 de goluri și 95 de pase decisive. Ca jucător al CFR-ului, Deac a câștigat nu mai puțin de 7 titluri, 2 Cupe și 4 Supercupe ale României.

ADVERTISEMENT

„E greu să joace acum, la cum joacă echipa. Îl văd un jucător de grup. Poate au nevoie de el în cei 20 de jucători. Are multă experiență. A jucat mult timp la acest club. Mi-e greu să cred că o să mai joace titular”, a adăugat Adrian Ilie.

„O să fie o problemă. Mi se pare un jucător greu rezilient la banca de rezerve. Nu mi se pare jucător gen Hoban. Era un alt gen de jucător. E mai înțelegător și își înțelege statutul. În afara de accidentări, Deac nu cred că a lipsit mai mult de 10 meciuri în cinci ani”, a spus și Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj: „Vrem să rămână la CFR”

Cristi Balaj a intervenit telefonic în cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI și a explicat care e situația lui Deac. Președintele lui CFR Cluj promite că va face tot ce poate pentru ca mijlocașul să nu își încheie prematur cariera.

„Ciprian Deac e același fotbalist pe care îl știm noi. Ca orice jucător care vine după o accidentare, ai nevoie de o perioadă ca să îți revii. Va juca și va demonstra că merită să facă parte din lotul nostru. E un profesionis, se pregătește. Acum că unii acceptă mai greu că nu mai sunt ca la 20 de ani sau că vin după o accidentare. Nu putem decât să fim lângă el. Noi vrem să rămână la CFR și după ce încheie activitatea.

Din punct de vedere fizic e apt. Ideal e să evoluezi când revii, că ai nevoie de repere, de dozarea efortului. Lucrurile astea se uită dacă nu le repeți, iar astea se repetă în meciuri oficiale. Când rezultatul e stârns, antrenorul a introdus jucători cu jocuri în picioare. Nu există vreun resentiment sau vreun gând negativ față de Cipri Deac.

Eu o să fac tot ce depinde de mine. El trebuie să joace atât cât îi permite fizicul, corpul, pregătirea. E un profesionist desăvârșit. Eu îl voi încuraja să joace cât poate la nivelul acesta. Una e să joci la CFR și alta e la un alt club cu alte obiective”, a declarat  Cristi Balaj, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Show-ul este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Capăt de drum pentru Deac la CFR Cluj: „Nu mai are loc în echipă!”

ADVERTISEMENT